fredag 30 november 2007

Gröt i huvudet

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen, lite sovmorgon, frukost och sedan ammade jag framför TV'n till det var dags att ta sig an dagens uppgifter utanför huset.

Tanka bilen, tvätta bilen, lämna in återvinningen, köpa blöjor med Libero-rabatt, åka till Kista och byta en rolig body vi fick av Peter och Malin från Cubus (tyvärr, men den var för liten). En lagom lista och inget som egentligen "måste" göras, men en anledning så god som någon att ta sig ur huset.

Tvätta bilen fick vänta eftersom det var så himlade lång kö när vi hade tankat, men jag fick lära mig att biljetten gäller i minst två månader så vi borde hinna köra förbi och göra det innan den gått ut. :-)

Förresten var det lite irriterande att vi inte kunde köpa blöjor igår, när vi ändå storhandlade. Blöjhyllan gapade tom när vi hade fyllt vår vagn med det andra som skulle köpas. Men men, shit happens, jag skulle ju ändå den vägen så jag svängde förbi ICA Maxi och handlade två paket Libero "midi" 5-8 kg för 95 kr/st minus 50 kr rabatt. Helt OK pris! :-) Vi tycker att storleken under har börjat bli liten, kardborren från baksidan sitter i yttersta kanten på framsidan och det har hänt oftare på sistone att blöjorna blir överfulla. Men så står det att "mini" 3-6 kg har ett speciellt ytskikt som absorberar rinnigt bajs speciellt väl. Det behöver vi ju verkligen, så har inte de här nya samma funktion lär vi potentiellt sett få uppleva "läckage" av det mindre trevliga slaget! Hm. Nåväl, vi får väl testa och se...

Tobias har haft på sig storlek 62 idag, från topp till tå, de satt fantastiskt fint (inget stretande med knapparna i grenen och ingen känsla av att midjan var för snäv på byxorna). Han har vuxit, den lille klumpen. :-) Det är lite speciellt att titta på bilder där han har på sig samma kläder som han nu inte längre kan ha, speciellt de tidiga bilderna där alla ärmar var både vida och för långa. :-) Han var så himla liten, gosegubben! :-)

Nåväl, vi tog oss till Kista utan problem och Tobias lyfte möjligtvis på ett ögonlock när jag förflyttade honom från bilstolen till barnvagnen. Sen sov han väldigt förnöjt genom flertalet butiker och till och med upp till SF-biografen fram till jag började titta på finkläder åt mig själv på H&M (typiskt!). Han funkar ju bättre än ett dåligt samvete! Ingen onödig shopping så länge han är med... :-D Sen testade vi amningsrummet två gånger, det funkade ju bra, även om det var långt ifrån fräscht. Han bajsade en hel massa så blöjorna tog slut - inte bra, måste utöka antalet i väskan om jag tänkt mig stanna längre på liknande turer.
Efter han fått mat passade jag på att köpa mig min favorit raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon - mums!


Sen hörde S av sig och berättade att han var på väg, så vi väntade och han hoppade på tunnelbanan istället för tåget så att vi skulle kunna åka tillsammans hem.

Då började eländet.... 8-) BILNYCKELN VAR BORTA!

Herreguminskapare, var någonstans hade den ramlat ur min jackficka???? Jag och S backtrackade genom alla butiker vi besökt, jag anmälde mitt namn och nummer nere i garderoben vid lekrummet/amningsrummet/toaletterna och vi frågade väktare och städare. Ingen bilnyckel stod att finna.
Och blöjorna var slut (kändes som en faktor som gjorde situationen minst dubbelt så hemsk).
Det återstod bara att beställa en taxi med barnstol så att vi kunde åka hem och plocka på oss vår reservnyckel och åka tillbaka och hämta bilen... *suck*
För säkerhets skull gick vi ned och kollade så att den inte ramlat ur redan vid bilen.

Det hade den inte.


...

Den satt i låset!


GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH! Jag borde för fasen inte få vistas utanför våra fyra trygga väggar! *muttermuttermutter* Herregu vilken tur att ingen stulit bilen!

*stor suck*

Och vilken vanvettig tur att S tog det hela med sådant jämnmod, han bara hjälpte till att leta nyckeln och gav mig uppmuntrande pussar när det behövdes. *kär* Och vilken tur att Tobias inte riktigt vaknade om och upptäckte vilken otäck bajsblöja han egentligen hade på sig.

Slutet gott allting gott.
Nu är det läggdags igen, har precis ammat klart och skall försöka plantera Tobias i sin egen säng igen.

torsdag 29 november 2007

Duktig pojke

Met hjälp av vaggning (av korgen) och S lillfinger lyckades vi få Tobias att somna i sin egen säng. Han sov lugnt och fint fram till 04:30 cirka då jag tog upp honom och bytte blöja och ammade honom till sömns igen. Sen sov vi till 07:30 då det var dags för byte och mer mat.

Vi sov ytterligare ett par timmar fram till det var en riktig kämpebäsj som bara MÅSTE bytas.
Det var lustigt, han var riktigt "ilsken", det var inte alls samma gråt som när han är hungrig (då är det mer panikbetonat). Nu var det en arg liten gosse som verkligen uttryckte sig tydligt, direkt han hamnat på skötbordet och den överfulla blöjan var borta blev han nöjd och tyst och låg och tittade på mobilen i lugn och ro. :-)

Sen fick han äta lite till varpå han somnade om och jag kunde börja klä på mig och plocka lite med huset.

Det har alltså varit en lugn dag. :-)
Snart skall jag försöka äta lite mellanmål/middag och ge honom mer mat innan vi skall förbereda för att åka till Sollentuna och hämta S vid tåget för att sen åka och storhandla på ICA Maxi i Häggvik.

onsdag 28 november 2007

Mellanlandning


Peter och Malin tittade förbi på vägen till Kenya, mycket trevligt! :-)

Hur mysigt det än är att vara hemma, så är det skönt med "vuxet" sällskap ibland. Idag var det premiär för "föräldragruppen" i BVC's regi. Så det har blivit relativt mycket vuxet sällskap idag, med både Peter och Malin och mammorna och BVC-sköterskan.
Fast jag är nästan benägen att inte tycka att föräldragruppen kvalificerar sig till vuxensällskap eftersom det vi pratar om där helt och hållet cirkulerar kring våra små pärlor och deras vanor/ovanor. I alla fall denna första gång.

Föräldragruppen (borde kallas mammagrupp egentligen, eftersom det av naturliga skäl är absolut vanligast att mammorna stannar hemma första tiden och därför är de som deltar i denna aktivitet...) kommer att beröra speciella ämnen varje gång vi träffas. Vi har planerat in de tre nästkommande tillfällena: 12/12, 9/1 och 30/1. Idag pratade vi om våra förlossningar och vården vi fått av respektive sjukhus (Danderyd och Karolinska lika delar representerade). Det var intressant att höra de andra prata om sina förlossningar och åter igen får jag inse att min förlossning och allt som ingick var ganska fantastisk, alltså bra och normal och väl fungerande (eller hur man nu skall beskriva det). Det var flera av de andra som hade haft komplikationer och icke fungerande bedövningsmetoder med mera.
Alla de andra bebisarna i gruppen är flickor, det var Olivia, Cajsa, Julia och Lilly (en av våra favoritnamn om vi fått en tjej!). De andra mammorna bor alla i Bollstanäs, jag är den enda som bor i det här området tyvärr. Så det blir nog inte så många promenader med detta gäng, åtminstone inte till och från träffarna på centrum. Men de verkade trevliga och jag kan definitivt tänka mig att träffa dem även utanför den organiserade delen av föräldragruppen. Det kanske inte kanske blir så mycket snack om annat än barnen i denna grupp, men jag tror definitivt att även det är ett behov som behöver tillfredsställas. :-)
Någon av de kommande träffarna kommer att handla om babymassage, det skall bli skoj.

Det har alltså varit en full dag, vi vaknade tidigt (långt före S). Jag ammade och hann duscha medan S snoozade med Tobias, sedan klädde jag på honom och mig och slängde i mig frukosten, ammade igen och så bar det iväg till bussen till centrum. På vägen ut från centrum nödprovianterade vi på ICA, promenerade hem, bytte blöja och ammade lagom i tid till Peter och Malin ringde från tåget på väg hit. Vi hoppade in i bilen och hämtade dem och lite Thai-mat och spenderade ett par trevliga timmar tillsammans innan vi återigen hoppade in i bilen för att lämna av dem på Arlanda. Alla gånger utom sista protesterade Tobias LJUDLIGT över att bli påklädd... Jag måste verkligen försöka öva upp det där så att det inte blir ett trauma varje gång vi skall gå ut. 8-)

Nu är det läggdags, S har precis bytt blöja på Tobias och jag skall hasta att borsta tanden och hoppa i säng. Håll tummarna att Tobias är nöjd nog för att somna i sin egen säng även ikväll. :-)


He he, vi konstaterade precis att S "är som ett långstygnsbroderi" - tredimensionell, mjuk och full (ibland). :-D

BVC

Ålder: 6 veckor (+ 2 dagar)
Vikt: 5 400 g
Längd: 56,0 cm
Hattstorlek: 39,3 cm

Klumpen har växt. Inte konstigt att bodys och mössor har börjat bli för små, tur att vi har större att byta upp oss till! :-)

tisdag 27 november 2007

Ett leende!

Ett glimrande litet osäkert leende fick jag idag!! :-)))

Häddegud så gulligt! Vi hade en stund med osedvanligt harmonisk och vaken kontakt, blöjor var bytta och magen var lagom mätt och rapad (Tobias då). Han satt i mina armar och tittade ingående på mig och jag log förstås och pratade tillbaka allt vad jag kunde. Så kom det. Ett litet rosaskimrande leende. Så fantastiskt rart! :-)

Inte utan att man får tårar i ögonen, det känns så tokigt fint i hela kroppen. Han försöker prata, på sitt sätt, med oss. :-)

*glad*

Morgonfrid

Morgonfrid har infunnit sig. Lillen sover i babysittern och jag sitter och borstar tänderna framför datorn. Skall passa på att kolla lite siffror med försäkringskassan och så.

måndag 26 november 2007

Klädbyten


Idag fick Tobias företa sig en hel massa klädbyten. Top efter top visade sig ha blivit för korta i kroppen för honom, och när det till slut var dags att ta på byxan så visade det sig att den aldrig använda snickarbyxan också var på tok för kort i kroppen! Men det var väl inte allt för illa med byxan, den tillhörde den stora mängden barnkläder jag fyndade 'nästan gratis' i Norge i somras (och så var den lite "tjejig", vinröd med stort rosa hjärta mitt fram ;-)), men lite synd är det - att lägga undan aldrig använda kläder. Den mjuka ljusgula hängselbyxan han till slut fick på sig är också på sista versen, den är väldigt precis. Nu måste jag plocka fram storlek 62 och tvätta upp lite av det oanvända, så att vi inte står där helt utan.
Han fick för övrigt en galet söt Nalle Puh mysdress i plysch med tofflor och sockar, och en liten prasslig igelkott-mjukis av tante, onkel och kusinerna. Och en fin mysdress med tillhörande tofflor av onkels föräldrar. :-)

Sen var det nära att jag också fick byta min för dagen rena tröja, han gjorde en prydlig fontän när jag bytte blöja på honom men jag hann fånga det i en ny blöja. Vilken buse!

Idag vilade vi och vi behövde nog en vilodag efter helgens släktbesök, eller speciellt gårdagens utflykt till IKEA (med alla familjemedlemmar). Tobias och jag har sovit och sovit och sovit, med korta avbrott för blöjbyte och amning. Jätteskönt.

Men det är roligt att det ändå går relativt bra att ta med honom ut på shoppingtur och bilturer lite härs och tvärs. Nu när morfar varit här har vi provat på att gå på Sjöhistoriska muséet, det var nytt. Men det gick verkligen jättebra att gå på museum, åtminstone i de utställningar man fick ha med sig vagnen. Det var lite mer besvärligt att bära på honom i den utställningen dit vagnen inte fick tas med, då vaknade han förstås och blev hungrig. Men det funkade bra att amma honom mitt ibland Tin-Tin propsen eftersom det nästan bara var pappa och jag där just då. :-) Sen blev han lugn och snäll igen och protesterade inte så himla mycket när det var dags att klä på sig igen och gå ut.

Protesterade gjorde han däremot LJUDLIGT när vi tog på honom overallen och mössa med mera när vi skulle lämna IKEA. Han hade sovit gott i vagnen fram till dess, vi hade sagt hejdå åt kusinerna och faster och farbror (som skulle köra hem till Norge) och sedan köat en lång stund för att betala för våra nallebjörnar och vi fick sedan väcka honom för att ta på honom kläderna. Hujeda mig så ledsen han blev.
Lite för sent, det vill säga halvvägs till stan, kom jag på att han ju var hungrig också... S körde bilen in till stan med lillfingret i Tobias mun (så att en viss sinnesfrid och tröst inställde sig), tack och lov för automatlåda! Sen ammade jag i bilen medan pappa och S shoppade loss, och vi kunde sedan plocka upp pappa på Gamla Stan när han var färdig. Hemfärden blev lugn, och gossen sov som vanligt en god stund efter vi kommit hem (bilden ovan) vakad över av ett par av mjukisdjuren morfar adopterade på IKEA.

Fotoalbumet är nu uppdaterat med lite familjebilder.

lördag 24 november 2007

Så skönt!

S sitter med sovande son i knät i vardagsrummet och jag pysslar på med middagsförberedelser i köket.

Vilken frid! :-)

Huff.

Insåg just att detta är första gången på länge som jag har 100% "egentid".
S sover. Tobias sover. (Morfar sover).

Jag är vaken. :-)
Ingen annan håller/vyssjar/vaggar sonen och jag behöver inte ha dåligt samvete för något. Förutom den förlorade nattsömnen då... Hm.

Jag är rädd för att jag skall väcka Tobias om jag går in i sovrummet och då är det ju på något vis "slut" på friden. Han somnar säkerligen om snabbt nog om jag ammar honom. Men då får jag inte sova ostört och utsträckt. Men det får jag ju inte om jag sitter här och häckar heller.
Hum hum.

Sen känns det inte som om det är något jag har lust att göra heller, att sitta här.
8-)

Ugh. Så jag går väl och lägger mig då.

Faster, farbror och kusinerna


Nu har faster, farbror och de två stora kusinerna hälsat på. Första träffen med de norska släktingarna förlöpte fantastiskt väl! Jag fick överlämna en nyäten och nybytt vesle gutt till faster och kunde sedan hasta iväg och handla.

Det var väldigt tyst när jag kom hem igen.
Det var för att faster hade gått omkring med den lille sovande mot sin axel ända sedan jag åkte! :-o Vilken insats! :-) Senare sov han som en liten knubbig groda mot både fasters och äldsta kusinens bröst, det är tydligt att de går hem. :-)

Tobias har haft väldigt ont i magen idag, men så har även jag så det är väl inte så konstigt. *suck* Sen har han fått ilsket röda utslag på sidan av huvudet/kinderna och runt ned på bröstkorgen. Det _verkar_ inte klia, men han kan ju å andra sidan inte klia med sina små händer så det är ju svårt att veta säkert. VAD skall jag våga äta egentligen? En vecka på hårdbröd och ost som faster föreslog är kanske inte helt fel?

Han (och jag) sov länge idag, det var skönt. Vi låg och småpratade en halvtimme innan vi steg upp men sedan vi steg upp vid 10:30 har han inte sovit en blund förutom de små blundarna hos faster och kusin. Under eftermiddagen/kvällen har han varit ledsen och mest sett ut som om han haft ont i magen. Men efter 21-matningen gick det faktiskt att få honom att somna och KORS I TAKET nu sover han i sin egen säng sedan cirka 22:00.
S vaggade honom (i korgen) lite lätt till han somnade, sedan tog jag över så att S kunde gå ned och säga hej då till familjen (som bor på hotell). Tobias vaknade till en gång och tittade noggrant på mig allt medan jag vaggade sängen försiktigt fram och tillbaka. Till sist slöt han ögonen och somnade. Han gjorde precis samma när S sövde honom första gången.
Otroligt skönt!
Det kändes som om han för första gången var trygg med att "se" att vi var där, han behövde inte lyftas upp och vaggas i famnen. :-)

torsdag 22 november 2007

Morfar har landat!

Tobias var nyvaken med blöja som behövde bytas när morfar anlände så de fick hälsa på varandra i en relativt civilicerad form. :-) Sen kräktes Tobias på morfar och S och jag fick rycka ut och torka både lite här och där.

Det var första "riktiga" kräkningen det konstaterade S. Och det är väl en av många likadana att vänta... X-)

Nu är det natt, morfar har boat in sig på bottenvåningen i gästrummet och jag skall strax ge Tobias nattmålet. Har vi tur så får vi sova hela natten till det är dags för S att stiga upp och gå till jobbet (stackarn!).

onsdag 21 november 2007

Jäpp, han vaknade.

Han rapade två gånger, så det är förklarligt att han inte hade lust att sova. Nu äter han lite till, och sen får vi se vad vi hittar på... :-) Kanske hinner jag torka håret innan det självtorkat.

Sover igen

Han somnade om när han ätit färdigt, inte helt förvånande. Sovande kunde jag lägga honom i sängen igen, och tog chansen att gå på toa och hoppa in i duschen och borsta tänderna. Skönt!

Nu hör jag hur han andas ljudligt därinne, men det behöver inte betyda att han vaknar... vi får se. Jag skall hur som helst gå in där och föna håret strax, så om han vaknar då kan han få rapa och kanske lite mer att äta (han somnade väldigt snabbt). :-)

Ja ja

Ja ja, två timmar sedan han åt sist. Kan ju inte räknas som "för ofta"? 8-)
Nu äter han nöjt i alla fall, jag skall kolla lite mail nu när jag ändå sitter här. :-)

Baby is down

Halleluja, han sover. :-)
Han har varit vaken sedan 10-snåret idag, en ganska "lat" dag alltså. Han var vaken klockan 04 (fick mat) och sedan 06:30 (fick mat och ny blöja), sedan vaknade han inte förrän 10 igen då. Sen har han varit vaken. Men nu har jag precis gått och vaggat honom och sjungit "oj-vad-det-regnar" för honom i tjugo minuter och sen lyckats lägga honom i sin egen säng (andra försöket) och han verkar ha somnat.
Han bör hur som helst bli hungrig igen om en halvtimme sisådär, så vi får se hur länge han sover. :-)

Han är ju egentligen ganska trivsam när han är vaken, kikar på det som går att kika på och tar små lurar när han glömmer av sig. Men det går inte att lägga ifrån sig honom någon längre stund så det blir inte så mycket gjort här hemma. 8-)
Tidigare idag låg han i babysittern och var relativt missnöjd, men inte så ljudlig så jag vaggade den med höger fot och trampade på symaskinens gaspedal med vänster, så fick jag sytt ena långsidesfållen på en av juldukarna mamma klippte till av resterna av gardintyget. Man tar vad man får, bättre en långsida idag än ingen. :-)
Sen hann jag tömma torktumlaren också, vika tvätten får jag försöka göra senare.

Nu gråter han!

tisdag 20 november 2007

Besök på jobbet

Idag har vi besökt mitt jobb, Tobias och jag. :-)

Det var spännande, som det mesta man företar sig med denna lille man. :-) Han somnade vid 12 och höll sig sovande precis så länge att jag nästan hann äta upp min något sena lunch, sen ammade jag honom till han somnade igen och fick sedan lov att väcka honom för att klä på honom ytterkläderna när det var dags att åka. Han passade på att spraka lite i blöjan så det blev inte en helt vältajmad avfärd, men han skrek inte allt för illa (även om det gjorde ont i hjärtat) när jag tog på honom mössan och overallen och de andra grejerna och satte honom i bilbarnstolen. Men sin vana trogen somnade han precis så snart vi kommit ut i friska luften.

Väl framme på kontoret vaknade han inte alls, utan jag fick visa fram honom sovande i bilbarnstolen en lång stund, sedan klädde jag av honom och skickade runt honom till frivilliga babyhållare fortfarande en helt avslappnad varm sovande liten klump! :-D Så han gav ett närmast exemplariskt intryck den lille mannen! Sen gick jag upp på plan fyra för att hälsa på de lite "äldre" arbetskamraterna (de jag jobbat ihop med sedan 1995) och det var samma visa där. Han sov och såg söt ut och alla uttryckte ett pliktskyldigt "awww...". Det är inte utan att man blir lite stolt! :-)
"Farbror" Benny fick hålla Tobias för han påstod att han kunde få vilket barn som helst att bli oroligt, och minsann han lyckades nästan! Tobias sträckte på sig lite, men Benny lämnade snabbt som ögat tillbaka honom varefter Tobias somnade om. Det var inte förrän han satt i "farbror" Björns knä som han vaknade och var lite kommunikativ, han var precis så mojsigt och mysigt nyvaken som han är någon gång varannan vecka varefter han klämde ur sig ett par fantastiska SPRAK! i blöjan och blev lite grinig. Lite roligt att min allra första chef på firman fick den äran... :-D Då var det bara att bära ned honom till plan två igen och byta blöja och amma på honom lite snabbt så var det lugna puckar igen. :-) Hanna sövde honom sedan medan jag packade ihop de jättefina presenterna vi fick (bilder kommer sedan) och vi hjälptes åt att klä på honom och sätta honom i bilstolen, något som gick helt odramatiskt och utan gråt (!). :-)

Det var riktigt roligt att träffa alla, även om det kändes lite avigt att vara den som stod för underhållningen. Men det var enklare i och med att de flesta faktiskt tittade på Tobias. :-)
Skönast av allt var ändå att jag på detta korta besök hann känna att jag inte alls saknar själva jobbet. Jag hörde fragment av arbetsrelaterade diskussioner och kände inget som helst sting av intresse eller spår av den stress som dylika ämnen skulle ha kunnat medföra innan jag gick hem. Jätteskönt! :-)
Men jag saknar folket förstås. Oprah i all ära, men day-time TV är inget mot riktiga människor, i synnerhet inte så trevliga människor som de jag har förmånen att få dela mina arbetsvardagar med. :-)

Det är inte utan att jag saknar mamma. Nu när hon varit här nästan en hel vecka hade jag det där "vuxna sällskapet" som saknas om dagarna. Det är så skönt att bara kunna lägga över honom i en annan vuxen människas armar och gå på toa, eller vika tvätt eller göra något annat mer eller mindre nödvändigt utan att stressa. Men det funkar ju ändå. Tobias har ju trots allt dagar när han är som en ängel och sover i ett par timmar åt gången, då hinner man känna de där kreativa vibbarna lite grann. :-)
Och tiden går ju så himla fort! Herregud, jag har slagits av det mer än en gång. Att nu har det gått en månad drygt, och det är bara fem eller sex månader kvar innan jag måste gå tillbaka till jobbet. Herreje. Oj oj. Det kommer att gå alldelens för fort!

Nästa vecka börjar föräldragruppen, det skall bli spännande att se vilka mammor som kommer dit. Om de är något som föräldrautbildningens mammor så är de lite yngre än jag. Men som sagt, vi får se! :-)

I morgon skall jag och Tobias på styrelsemöte på Ki-Aikido klubben. Det skall förhoppningsvis gå bra, fast jag har förvarnat om att jag kanske inte kommer att kunna fullgöra min funktion som sekreterare om jag har armarna fulla av sprattlande och hungrig Tobias. Men han kan ju vara som ikväll också, och bara sova? Vem vet med denne unge man... :-D

Nu är det i alla fall hög tid att bada den unge mannen i fråga. Bad-tisdag som det är.

söndag 18 november 2007

Tjuvstart på julen


Vi fick ju fina julgardiner i helgen, mamma sydde och hängde - så S och jag tjuvstartade julkänslorna genom att avnjuta en mugg glögg var.
Kiviks Äppelglögg - riktigt god.

En flaska rymmer knappt två muggar, lite lite tyckte vi först, men en halv mugg räcker _egentligen_ eftersom den är ganska mäktig och rik i smaken.
Men den är riktigt god! :-) En varsin mugg och så pepparkakor och mandariner, salta kex (udda, javisst!) och smörgåsrån med smör blev det ett riktigt delikat kvällsfika.

Söt!



Fotoalbumet är uppdaterat.

Vi är för trötta för att göra mycket mer ikväll. *gääsp* Får bli en film till amningsrusningen tror jag.

Man vet att han sover...

Man vet att han sover när man kan byta blöja på honom utan han vaknar. :-)
Hur sött är inte det på en skala?!!

En varm mjuk liten klump till bebis som bara mojsar och knorrar lite när morsan fumlar med pyjamasen och lyfter och torkar och allt som måste göras...

torsdag 15 november 2007

BVC

Ålder: 29 dagar
Vikt: 4 805 g
Längd: 53,6 cm
Hattstorlek: 38,3 cm

Mormor har landat!

Mamma har nu varit här i två himmelska dagar, det är verkligen skönt med lite avlastning. :-)

Precis som med farmor så tog det bara ett par minuter från det hon kommit in i huset och Tobias och hon hälsat på varandra (han kollade noggrant in henne!) så hade hon lyckats lägga honom att sova i babysittern!

Vad är det med mor/farmödrar och spädbarns sömn??? :-D

Vad det än är som de har, behöver jag också! :-)
Rör det sig om speciella hemliga trick som man bara får lära sig när man kvalificerat sig?? ;-)

Vi har hunnit med att storhandla på Maxi, Tobias grät ilsket till han bars ut i friskluften på väg till bilen, sen sov han genom hela shoppingen och en bit efter vi kommit hem igen, fantastiskt skönt. Idag tog vi bussen till BVC för mätning och vägning (skriver mer om det en annan dag, har siffrorna nedskrivna på ett papper nere i köket) och sen hade vi en väldigt väldigt "gråtig " tur i centrum. Han var bara nöjd om jag bar honom... Sen fick han alldelens nog när vi hade hunnit äta lunch, så då var det bara att bylsa på honom och bege sig ut utomhus. Det tog många kvarter innan han lugnat sig! Himmel... :-/ Men han sov gott hela promenaden hem sedan, och säkert en timme till i vagnen hemma. Så han var nog trött stackarn.
Sen har han vilat gott under kvällen, varvat med mat och nu ligger han i mitt knä och sover, tyvärr med en blöja som måste bytas. Vi provade lägga honom i sin egen säng ett par gånger tidigare ikväll, men det ville sig bara inte. Han blir OTROLIGT ledsen då. Vi kanske måste plocka fram varmvattenflaskan igen, och värma upp hans lilla säng så att han inte väcks av det svala sköna täcket.

Vi fick två nya varma fina babyfiltar, lite användbar plastad frotté och annat smått och sött till Tobias av mormor, riktigt bra det eftersom vi bara har en riktigt varm o go babyfilt (förutom hälsotäppena/våffelfiltarna) och det är fint att ha ombyte när man måste tvätta den. Vi fick också fint julgardintyg av mormor, så imorgon skall vi åka till IKEA och skaffa en riktigt lång gardinstång till köket. Skall passa på att göra en del andra ärenden när vi ändå är ute och åker bil, bland annat betala för de två nya vinterdäcken igen. Däckfirman slog visst in fel siffror när de tog betalt, de spårade upp oss och undrade lite skamset om vi kunde komma in igen och betala eftersom de missat två nollor i inslagningen i kassan! :-D Jag kollade inte ens vad det var jag skrev på för! :-D Men de är juste, så det är klart vi åker förbi och gör om det. :-)


tisdag 13 november 2007

Mormor är på G

Pratade just med mamma, som sitter på Kallax och väntar på flyget. Hon hade träffat en dam som skulle flyga till Stockholm och hälsa på sin syster som lyckas bo precis här där vi bor. :-D Så hon kanske inte behövde hämtning på Arlanda.
Det är lite fiffigt, eftersom jag då slipper klä på Tobias och bylsa in honom i bilen. Men samtidigt är det ju ett litet besvär för ett trevligt resultat. Han har precis växt ur den lilla turkosa overallen, så igår fick jag tvätta upp en ljusblå teddybjörnsoverall storlek 62/68 som han fick av farmor. Trodde inte han skulle behöva byta upp sig så snart!
Det är ett par andra storlek 50 plagg som inte alls går på honom längre, de har blivit lite korta i kroppen. Det känns HELT galet att lägga undan kläder som kanske bara är använda två, tre gånger! :-o Det är väl bara att vänja sig... 8-)

(nu vaknar för övrigt knytet, hör hur det knorrar i sovrummet)

Natten har varit lugn, vi har sovit gott och bytt blöja vid 07:00 och ätit frukost och somnat om och haft en härlig sovmorgon. :-)

Nu skall jag käka lite frukost, om jag hinner innan han vaknat helt! :-)

måndag 12 november 2007

Rapa, rapa, rapa och kniiip!

Gårdagen blev otroligt lugn och skön, himmel så skönt...! Lillen blev något mer rastlös efter midnatt, men han somnade gott när han fått mat och vaknade inte förrän 05:30. Ett ganska "vanligt" dygn alltså. Vi överdrev "rapningen" igår, och kanske kanske kanske så är det det som behövs för att hjälpa Tobias med magen. Han somnar ju väldigt ofta när han ätit, men nu plockar vi upp honom och provar rapa ändå. Igår kom det en rap som hördes från övervåningen ända ned till köket (S ropade upp och frågade vad det var som hände) och den var så ljudlig att jag blev helt kall av chocken.. :-D Det är ju enkelt att förstå att han har ont i magen om sådana mängder luft ligger och tar plats.

Så nu skall vi rapa, så fort han har ätit, helst medan han äter (när han tar sin minipaus mitt i) och definitivt så snart han visar tecken på magont.

Knipa skall vi också, nej, skall jag också. Jag bar in sommardäcken från bilen till garaget idag och halkade till på en lerig fläck, då blev det minsann läckage och jag kände mig plötsligt glad att jag har på mig binda! Herregud. Så det blir lite Susan Lanefeltska "kniiiiiiip" för mig härframöver.
Jag har i och för sig knipt så ofta jag kommit ihåg sen det slutade göra ont att göra det, men nu jäklar gäller det att knipa. Så att man inte drabbas av urinläckage, något jag hört inte är helt ovanligt efter man fått barn.

Tobias fick följa med till Sollentuna och fixa vinterdäck idag, han skötte sig fint även om han blev hungrig och fick käka i bilen medan vi väntade på vår tur i regnet. Sen vaknade han när jag stängde av bilen och klev ur inne på verkstaden, men somnade raskt om igen i min famn omgiven av allehanda buller och bankanden. :-)

I morse överraskade han mig genom att somna i babysittern medan jag duschade. Han hade helt vägrat somna om efter andra frukosten i sängen, som jag försökte lirka honom att göra (så att jag skulle hinna duscha), men så gick det utmärkt att somna i badrummet ändå. Och hårtorken sov han igenom också, duktig pojke! :-)

Nu sover han i mitt knä, det är hög tid att försöka plantera honom i sin egen säng istället så att han är utvilad imorgon när han skall träffa mormor för första gången. :-)

söndag 11 november 2007

Lugn natt - farsdag


Det blev en lugn natt trots allt. Vi pyjamasade honom, nattade huset (släckte ned och förberedde för natt) och jag satte mig i sängen för att amma. Han sprattlade och grät en del, men åt bra. Jag rapade honom och sen lade vi oss ned och fortsatte amma. Då somnade han äntligen (vid 01). Sen flyttade vi inte på honom förrän han vaknade på morgonen vid 05:30. Då fick han en ny blöja och första frukostmålet varefter han somnade om.
Sen vaknade han igen vid 09, fick lite att äta men var mest missnöjd och klämde till slut ur sig ett "sprak" i blöjan som vi bytte bort när vi steg upp. Alltså egentligen en ganska "normal" och lugn natt, något vi verkligen behövde efter den kvällen!

Det är ju fars dag idag, S fick en slips av Tobias som han kanske kan ha på sig vid min systers och hennes G's bröllop nästa år. :-) (han måste ju bara få en "klassiker" på sin första farsdag...)
Han borde ha fått frukost på sängen men ingen av oss gillar att äta i sängen, så i vårt fall får "frukost på sängen" jämställas med frukost vid datorn... Om det är något vi har hunnit lära av Tobias så är det att "passa på" medan tillfälle ges så frukost vid datorn fick S igår när Tobias var lite lugnare på morgonen, idag fick han själv fixa vår frukost medan jag underhöll Tobias.

Nu har vi precis ätit "frunch", och Tobias skall få sin lunch.

Fotoalbumet är uppdaterat. :-)

lördag 10 november 2007

Kan man mäta blöjor i liter?

Vi har gjort av med nästan tio liter idag i så fall... Inberäknat ett par "tomma" kissblöjor som vi bytte bara för att. Sophinken är nästan full.

Nu har S kört barnvagnen fram och tillbaka över den lilla tröskeln mellan köket och hallen i nästan en timme, och gossen har i alla fall slutat gråta hysteriskt. Men fy och usch så jobbigt om han måste vara såhär förtvivlad så här länge igen. :-(

Nu äter han en bit, i min famn, och strax skall vi byta bort ytterligare en "sprakad" väldoftande blöja.

Jag skall bara äta risgrynsgröt eller något annat "harmlöst" kommande vecka, jag svär!

Vad är kolik?

Nu har sonen återigen spenderat ett par timmar frustrerat viftande med armar och ben, knystande och klagande. Han har både rapat och bajsat. Men det är fortfarande inte bra.

-----------------------------------------------------------------------------------
Koliklänkar:
Growingpeople.se
"Barnet drar ihop sig, drar upp benen och knyter händerna. Det blir rött i ansiktet, kan ha rikligt med gaser och magen kan vara uppspänd. Det kurrar och kör i magen. Barnet hickar ganska mycket, suger gärna och ofta, och äter glupskt."

vardguiden.se
"När barnet får ont vill det gärna suga och äta, även om det precis har ätit. Kanske för att det misstolkar smärtan för hunger. Här är det lätt att hamna i en ond cirkel eftersom barnet ofta får mer ont i magen om det äter för mycket."
"Moderns kost tros ha viss betydelse. Om du ammar ditt barn kan du försöka avstå från mat som är särskilt gasbildande till exempel; lök, kål, frukt, starkt kryddad mat, choklad, kaffe, te och apelsinjuice."

Barntotal.se

Niomånader.se
"Som tillägg så kan jag berätta att riktigt små barn, nyfödda, ibland ser ut att ha väldigt ont när dom bajsar. Dom blir illröda och ser nästan ut att ta i för kung och fosterland. Detta beror på att deras tarmmuskulatur är outvecklad. Dom kan helt enkelt inte styra muskulaturen och ”trycka på” så att säga. Bli därför inte förskräckt om barnet verkar lite frustrerat."

Tryggabarn.se (TryggHansa)
-----------------------------------------------------------------------------------

Mycket kan man läsa på nätet... och av alla foruminlägg jag scannat igenom ikväll är det lätt att förstå att vi är långt ifrån ensamma om att ha en frustrerad liten bebis som verkar ha väldigt ont i magen om kvällarna. Uschiamig.
Han har tryckt ur sig ett antal laddningar inom loppet av ett par timmar och förutom det har han rapat en hel del. OCH ätit/snuttat en hel del.

På vissa ställen stod det att man skulle passa sig för att låta barnet äta för mycket eftersom det förvärrar - på andra ställen stod det att man skulle låta dem snutta precis så mycket de vill eftersom det blev bättre då. *suck* Verkar inte finnas något enda exakt råd.
Det känns i alla fall bättre när han är tyst och snuttande, än när han skriker som en besatt (överallt utom i min famn, med tutten på nära håll). Men är det bra för honom?

Måste ta ett snack med BVC på onsdag, och syrran före dess.

Han har alltså återigen varit vaken en längre stund och trots att det inte har varit så roligt sista timmen så bådar det gott för kvällen/natten.

En glittrande solig dag

Lillen vaknade vid 06 (som vanligt nuförtiden) och fick ny blöja av S och mat av mig. Sen somnade han (och vi) om till 09, då han fick äta lite till. Då somnade han inte utan var väldigt rastlös och låg och knorrade missnöjt och viftade med sina små armar och ben. Hungrig var han inte så vi antog att det var något som busade i magen.
Men det gav med sig efter en halvtimme eller så, och sen låg han bara och var ovanligt trivsamt vaken i S knä. :-) Han måste ha slagit ett "vakenhetsrekord" i och med att han faktiskt utan att vara missnöjd har legat och filosoferat över livet i flera timmar.

Det är nästan så att det kan vara läge att plocka fram babygymmet vi fick låna av syrran, han är helt fascinerad av "uron" (mobilen) som hänger i hans rum. Varje gång man går in där och kommer i närheten av den söker han efter den med blicken. Speciellt rolig är förstås den där stora blå bollen som är tydlig och färgrik. :-) Skallrorna är trevliga också, men bara när man skakar på dem. Om han kan tänka sig att vara vaken och på gott humör oftare kan vi nog prova med babygymmet en liten stund.
Annars fick vi i och för sig veta vad han pysslat med när han legat och funderat så länge när jag lyfte honom för att ge honom nästa mål mat, blöjan hade svämmat över... 8-) Ovanligt förnöjd liten bebis trots detta. Inte är det lätt att veta vad de behöver, ibland är han vansinnigt missnöjd när det är blöj-action, andra gånger (som nu) verkar det bara vara prima liv...

Nu har han sovit i sin säng i en timme cirka, S och jag har fått en del nytta gjord. Bland annat har vi nu installerat och kopplat upp vår hemtelefon som blev aktiverad igår (samma nummer som förut). Så nu är vi "äkta" noll-åttor igen. :-)


Det var snöstorm igår kväll, så idag är det en otroligt glittrande solig dag. Vi skall eventuellt ta oss ut och handla, men eftersom vi inte har fått på vinterdäcken kanske det är säkrare att hålla oss hemma och klara oss på det som finns i frysen. Det kan få bli en promenad med vagnen istället. :-)

fredag 9 november 2007

Ny frisyr

Lillen och S klarade sig utmärkt medan jag klippte mig. Tobias vaknade och var nöjd och glad när de gick in på Clas Olle och Teknikmagasinet, typiskt! :-D Sen somnade han när jag tog över och gick in i någon klädbutik för att titta om jag hittade någon farsdagspresent (från Tobias till S förstås), också typiskt manligt... :-D

Så klippning gick bra. Men som vanligt undrar jag vad som kom över mig... Nya frisyren är minst tio cm kortare än innan. Och SPIKRAKT. X-) Hur kunde jag glömma det? Att det som fick min gamla frisyr att hålla hyffsad form var resterna av en nästan två år gammal permanent! :-D Nu ser jag ut som en råtta, tycker jag. Men tack och lov går det att sätta upp i två svansar så det löser sig.

Frisören, en mycket trevlig ung tjej som vill ha en Grand Danois, utbrast "men du har ju din naturliga hårfärg!" när hon började tvätta mitt hår... 8-) Ja, och?
S tycker diplomatiskt att det blev fint, och att jag nu ser ut soom en "human" i Warcraft. Så för att tydliggöra postar jag en bild nedan. :-D


(plus pannlugg då)

torsdag 8 november 2007

Midnatt råder, tyst det är i husen...

Alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen... (tipp-tapp)


Inte utan att man får lite julkänsla när frosten lyser vit på taken och både S och Tobias har somnat så sött på sängen. 8-) Jag nickade också till en stund men vaknade pigg och glad och satte mig att slösurfa lite.

Hittade den här sidan med barn/babygrejer på nätet, inte så billigt kanske, men enkel och överskådlig: www.barniallt.se

Skulle surfa lite på nappar tänkte jag. Vi läste tidigare om en alternativ form (tillverkad av NUK) som går "uppåt" i barnets mun. Men vi läste också om fler föräldrar som har spädbarn som inte finner någon ro annat än vid mammans bröst just den här rastlösa vakenperioden på kvällen (alltså mellan 18-22). Jag tänker inte stressa med napp/smokk dock, som jag sade tidigare - han kan få ligga i min famn ännu ett tag, han är ju så liten. :-) De ömmande bröstvårtorna får ju vila sedan, när han faktiskt somnat (som nu). Och sen lär de ju få vila otroligt mycket när han plötsligt blivit för stor för att söka tröst vid just dem. Alla säger att det går så fort. Helt plötsligt är han stor och tjatar på oss om moped och hockeyklubba (eller varför inte nya ridstövlar??). 8-)

I morgon skall jag klippa mig, det blir ett litet äventyr. Tänkte försöka tajma så mycket amning som möjligt fram till jag skall sätta mig i stolen, sen får S ta lillen på promenad med vagnen. Det BORDE gå bra... :-o Frisyren? Hmhmm... funderar allvarligt på att klippa av en hel massa hår. Får se om jag vågar när jag väl kommer till skott! :-)

Nu har det börjat "pysa" i rummet intill, det betyder att sonen har börjat vakna och ligger och fnyser ljudligt (skulle kunna säga hyperventilerar, men det är inte riktigt så djupa andetag). Det är helt i sin ordning, han bör vara hungrig nu, och blöjan behöver bytas (kände jag när jag sniffade senast). Sen måste han ju tvättas upp och pyjamas också. Sen kan han få somna om. :-)
Bäst att skrida till verket.

onsdag 7 november 2007

Fysiska spår

Det är svårt att tro att jag för så lite som tre veckor och två dagar sedan var jättetjock och gravid i drygt nionde månaden...

Jag hade helt klart förväntat mig många fler "spår" eller "men" av det hela. Det som kvarstår nu är så otroligt lite, och relativt lätt att leva med.
Jag kan ännu inte få på mig mina pre-graviditet jeans (som jag iofs kunde ha fram till tredje månaden). Men jag har fått på mig ett par andra byxor, ännu inte så jäkla snyggt i och med att magen är lite bulligare och lösare än innan men det kommer. :-) Jag har inte vägt mig ännu, men baserat på lite sporadisk klädprovning så finns det ett eller annat kilo kvar sedan graviditeten.

Huden på magen är fortfarande lös alltså, inte alls så galet mycket som direkt efter förlossningen och dagarna efter, men det känns fortfarande som om där är en hel del extra skinn. Magmusklerna, som aldrig varit speciellt vältränade, känns som om de faktiskt börjat närma sig någon form av normalläge igen (alltså inte ute på sidorna som de var under slutet av graviditeten). J

Vecka för vecka har det blivit lättare och lättare att gå, från början hade jag ganska ont i "botten" (bäckenbotten) och bäckenet och det gjorde att jag inte kunde/ville ta speciellt långa steg. Nu kan jag gå ganska fritt, om än inte med så långa och raska steg som innan ännu.
Det blöder fortfarande en del, men denna vecka mycket mindre än tidigare och jag kan helt klart se ett slut på det. :-) Stygnet jag fick sy har försvunnit av sig själv och det känns helt normalt nu.

Jag har läst om en förmörkning av "linea nigra" (mer info) som en del kvinnor får under graviditeten. Jag har nu efter förlossningen fått en pimenteringsförändring i form av en svag rand mellan naveln och bröstbenet, alltså inte alls samma ställe men lite snarlikt bilder jag sett. Lite udda, men hur som helst visar jag inte fram den delen av kroppen speciellt ofta så jag är inte så stressad över om den inte tänker försvinna med tiden...

Brösten är förstås förstorade, men det kommer de säkerligen att vara till lillen slutar äta från dem. Ibland spränger det gott i dem när mjölken rinner till, och det läcker ut rätt mycket mjölk från det bröst han inte äter på när jag ammar. Man kan "stänga" det bröstet, men det verkar vara såpass högt tryck att det kommer igång igen lite senare. Speciellt på natten.

Magen är lite trög, och hård, vilket den nästan aldrig brukade vara innan. Jag tror att det kan ha med min förändrade vätskebalans i och med amningen att göra, och det har känts extra djävligt att det är så när hela den regionen är så öm som den är och har varit. Men jag räknar med att även den detaljen kommer att balansera sig över tid.

Just efter förlossningen samlade jag på mig en massa vätska i underbenen och fötterna, det var klart obekvämt och kändes inte alls sunt. Men högläge och rörelse hjälpte och nu har det helt upphört. Jag tror det tog knappt en och en halv till knappt två veckor innan det helt försvunnit.

Överhettningen jag led av under graviditeten, har så gott som helt försvunnit. Nu håller jag värmen med hjälp av en liten varm bebis som ligger mot min mage mest hela tiden. :-) Det var ganska skönt att vara så varm om händer och fötter som jag var innan förlossningen, men samtidigt känns det mer normalt att ta på sig extra tröja och tofflor när man hasar omkring härhemma... :-D Det bästa är väl att jag nu kan kura ihop mig intill S när vi skall sova, istället för som innan ligga utan täcke och svettas med en jättemage som inte tillät många bekväma sovställningar.

Och det är allt, alltså en blödning som avtar, löst skinn på magen och lite öm i botten. :-)

Vakenbilder

En vaken pojke, för en gångs skull. :-)

Regn!

Det hann börja ösregna innan vi hann ut, vilket sätt! *muttra*
Jag måste verkligen försöka hålla ett öga på väderleksrapporten så att jag inte hinner börja se fram emot en promenad som aldrig blir av! :-D

Nu har han i alla fall ätit och somnat fint, så jag skall ta av mig lite kläder och gå ned i köket och se om jag kan starta middagen innan S kommer hem och Tobias nästa ät-rejs börjar. :-)

Frustration

Undrar om alla bebisar är så frustrerade som Tobias när det är dags att bajsa??

Han blir otroligt upprörd, flaxar med armarna och benen och skriker ilsket, viker ihop sig som en ostkrok och det är i princip bara amning som funkar som tillfällig rogivare. Och inte ens det fungerar till 100%, speciellt inte om han inte är hungrig.

Stackarn!

Det är inte helt elementärt att äta (jag, alltså) och amma samtidigt, det kan hända att det blir enklare när han blir lite större så att han har mer egen styrsel i kroppen. Men det funkade ju. Jag var så hungrig att jag inte kunde vänta, och samtidigt klarar jag inte av att äta när han ligger och gråter som om döden var nära... :-]
Nu har han haft ett par timmar med ont i magen, och det måste vara otroligt skönt när det är över för han har precis somnat efter att ha klämt ur sig ett par ordentliga 'sprak' i blöjan. Nästan synd att väcka honom...
Men väckas skall han, och bytas på måste han. Jag skall byta på honom och sen gå ut och ta den där prommenaden jag inte kom ut på igår. :-)

tisdag 6 november 2007

Sover sött

Idag har varit en lugn dag, tänkte gå ut och gå med Tobias efter förmiddagsmålet, men han somnade så gott (återigen i sin säng) att jag inte hade hjärta att plocka upp honom. Städfirman var hit och fejade hela huset, jätteskönt! De pratade en massa om de som bott i huset innan oss och pratade en massa om barn och barnbarn. Trevligt. :-) Tobias har varit sitt vanliga missnöjda jag under kvällen, smokken har han konsekvent vägrat ta sedan farmor åkte hem. Om något så har han oftare hittat igen sin egen tumme. Men han är ju så himlade liten och ny så mig gör det inget om han vill hänga på mina tuttar hela kvällen, den närheten kan jag lätt kosta på mig.

Nu sover han sött i sin egen säng, i vårt sovrum här intill, sedan en timme tillbaka. Gu så skönt! :-)

Han fick veckans bad, med lite extra olja, sen en ny blöja och ren pyjamas och ett kvällsmål - och han somnade så totalt och avslappnat att han knappt ens knorrade trots att det var lite svalt i sovrummet och sängen när jag planterade honom där.

Tre veckor


I gårkväll blev Tobias tre veckor gammal.
Helt otroligt. Han är så "ny". Så otroligt pyttelitet ny och nästan nyfödd.

Och ändå känns det som om han alltid varit en del av mitt liv, en del av vårt liv.

Jag har otroligt svårt att föreställa mig livet utan honom!

Jag smyger förbi och tittar på honom där han ligger och sover (som nu), i sin säng. Kan inte se mig mätt på honom! *kär*

söndag 4 november 2007

Och

Jag kommer aldrig mer att säga att Tobias har en kuse i näsan (detta var sista gången, märk mina ord).

:-D

Fotnot: På norska heter det att man har en buse i näsan (fullständiga beskrivningen "buseman i näsan"). Vad kuse betyder på norska tänker jag inte gå in på här. 8-)

Lärdomar


Nu när farmor varit här har vi faktiskt lärt oss en massa bra grejer. Som att Tobias sover mycket bättre med tjockare, men luftigare täcke över sig. Och att det går bättre att få honom att sova i sin egen säng om man lägger honom i den redan tidigare på kvällen. Dessutom har han så smått lärt sig suga på tutten/smokken, och även om det absolut inte fungerar som varken tröst eller distraktion ännu, så finns det hopp om att det kommer att funka framöver nu när vi sett att han kan tänka sig att suga på den.

:-)

Idag har vi uppdaterat Tobias fotoalbum med lite färska bilder på farmor och honom.

Sympati


Plötsligt har jag mycket mer förståelse för och känner sympati med/för alla djur som ger di...
Jag surfade runt och fick syn på ovanstående bild (Wikipedia). Kunde inte låta bli att fundera på om det spränger i hennes tuttar också ibland?

Sen kunde jag inte låta bli att tänka att det vore lite praktiskt om lillen kunde ta för sig själv av maten, alltså bara kloppra in och ställa sig. Men, nej. Det vore lite konstigt det. Ju. :-D
Det är så oändligt oändligt mysigt att se på hans lilla ansikte, när han med lätt dimmig blick förser sig av vad som måste vara precis vad han behöver. Hålla i hans lilla kropp och känna hur den gradvis slappnar av när maten börjar fylla på tomrummet i hans lilla mage. :-)

Första snön och en rik dag


Yippee! Första snön föll inatt! :-))) Det blev genast lite lite tystare, och mycket ljusare. :-) Det måste ha varit väldigt kallt i marken också, eftersom snön faktiskt fortfarande ligger kvar (nu inne på nästa dygn).

Det har varit en otroligt "rik" dag idag. Säkerligen tack vare Tobias farmors goda inflytande. :-D

Vi har hunnit med att vinterstäda terrassen (S), tvätta (tvättmaskinen), lappa kläder (jag), promenera med Tobias (farmor), baka äppelkaka (jag), släktforska (S och farmor), laga älgstek (farmor), gå på halloweenfest (S, Tobias och jag), komma tillbaka i tid till middagen (vi som var på vift), äta ultragod middag (alla) OCH spela Bingolotto (alla). :-D Den ni!

Jag och Tobias sov lääänge idag, den var nästan halv tolv innan vi vaknade helt. Helt fantastiskt skönt. Därför känner jag mig oförskämt pigg nu. :-)
Det var mycket trevligt att göra en blixtvisit på halloweenfesten vi var bjudna på. Alla kompisarna beundrade Tobias artigt och vi var förstås så stolta att vi pyste över. :-)) Tobias sov genom hela visiten, helt otroligt. Men kanske bra, för om han öppnat ögonen en enda gång hade han bara sett en massa häxor, trollkarlar och andra monster runtomkring. Alla hade verkligen ansträngt sig för att klä ut sig, otroligt roligt. :-D Jag älskar halloweenfester!
Vi hade definitivt kunnat stanna längre, men det blir mer tid för fest när Tobias blivit lite äldre. :-)

Jag hann byta några ord med en annan mamma där på festen, som trivsamt nog erbjöd sig att vara barnvakt. Vi kan säkerligen byta tjänster, eftersom de har en förtjusande liten dotter (hon som var här med sin far och spelade poker för några veckor sedan).

Ikväll har farmor lyckats söva sonen så att han faktiskt sover i sin säng sedan ett par timmar. Jag skall ta och smyga mig in där nu och se om jag hinner sova en stund innan han vaknar för sitt nattmål. :-)

fredag 2 november 2007

BVC

Ålder: 18 dagar
Vikt: 4 065 g
Längd: 52,5 cm
Hattstorlek: 37,5 cm


:-))

torsdag 1 november 2007

Officiellt

Nu är S officiellt både far och vårdnadshavare och sonen har fått både personnummer, två förnamn, ett efternamn, officiell far och två vårdnadshavare. Stort, i det lilla.
Vi var till familjerättsbyrån i Väsby i eftermiddag och skrev på papper hos en entusiastisk och hes familjerättsassistent vid namn Gunnel som hade halva familjen i Norge och hade ett utprintat visdomsord på sin vägg "arbete är vägen till lycka" (om vi minns rätt). :-)

I morgon är det dags för veckans besök på BVC, då får vi se om denna veckas förryckta rutiner (korta ätperioder, långa sovperioder) kan ha påverkat Tobias vikt negativt. Förhoppningsvis inte!

Ikväll provade vi det vi tänkt flera kvällar, att tvätta, byta och pyjamasa honom just efter kvällsmålet vid 22-tiden. Sen ammade jag lite till i mörkret i sovrummet och lade honom i hans säng. Han blev naturligtvis klarvaken då, men låg och knorrade för sig själv en stund innan han bröt ut i ljudligare klagomål. Sen gick S upp och nattade honom, utan att ta upp honom ur sängen - och ta i trä - nu har han sovit i en halvtimme cirka, och vi skall smyga in och lägga oss i vår säng aldelens strax. :-)

Spännande natt awaits...


Just, gårdagens blöjcount stoppade på 12 st. Dagens? Har ingen aning! X-)

Ytterligare en länk

Måste bara klämma in ytterligare en länk idag, denna gång nyligen läst, med tårar i ögonen (så fin!): "Vi skall hämta vår dotter" från Allt om Barn.

Nu snabbt klädbyte till mer mysanpassade varianter (än jeans), sedan ned på bottenvåningen för att ta en hungrig son i famnen och amma honom. Farmor underhåller honom medan jag, usch och fy, surfar och bloggar.

Choklad!

Ooohh... den här chokladen tipsade min syrra om, hittat på www.growingpeople.se:


Varm choklad till 2 personer

85 g blockchoklad (hög kakaohalt), bruten i bitar
1 tsk strösocker eller efter smak
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk eller vatten
riven choklad eller kakaopulver att strö över

1. Lägg choklad, socker, vaniljsocker och mjölk i en liten, tjockbottnad kastrull. Rör försiktigt under omrörning tills chokladen har smält, koka sedan upp under oavbruten vispning tills drycken blivit riktigt slät och skummig.

2. Häll upp chokladen i varma muggar och strö över choklad eller kakao. Servera.

Ooops!

Jag byter färg på bloggen. S tittade precis på min blogg, trodde han - men det visade sig vara "En annan blogg".

Skillnaden?

Ja den här trevliga personen stavade blogg med två g, jag stavar det med ett. Dessutom hade han valt exakt samma färg på bloggens mall som jag. Så för säkerhets skull ändrar jag. :-D

Här är den andra bloggen: http://enannanblogg.blogspot.com/