tisdag 26 februari 2013

På plats

Änteligen på plats hos kusinerna! :-)
Spel? Jo...

Flygresan gick otroligt bra! Ellinor somnade efter säkerhetskontrollen, åt när vi landade och vaknade inte (på riktigt) förrän vi var framme hemma hos moster och morbror! :-)

måndag 25 februari 2013

Provkörning

Ellinor provåker ett av morgondagens transportmedel. :-)

Flygplanslek

Tobias, David, Ellinor och jag har boardat legoplanet. David håller utkik efter berg på vägen (sitter längst upp) vi ser delfiner i vattnet (man kan ju alltid drömma). :-D

What have I done...

Jag fick ett ryck och påbörjade behandlingen av skorv i Ellinors hårbotten. Hon som var nybadad och nu är hon helkladdad..! Duh.

Kapten zoom!

Barnen tittar på Kapten Zoom, eller "Tillbaka till Vintergatan" som den heter nu (?).

Tobias gillar den, David är måttligt intresserad.
Men vilken flash-back: :-D Jag älskade den serien som barn! :-)

söndag 24 februari 2013

Släkt


Beskrivning av ovanstående konstverk: "Moster springer till kusinen Ruben som är på skolan - hon har stängt grinden efter sig" :-D Konstverk i glitterlim och tuschpenna, av Tobias.

Pojkarna, eller Tobias främst, tänker mycket på den nära förestående resan. :-)

Spelspelspel...


Det är svårt det här med spelandet - Tobias fullständigt ÄLSKAR det och därför är det så lätt att använda det både som muta och belöning.
Nu var han otroligt duktig och städade bort frukosten - följt av ett "snääälla mamma..."... 8-)

Men faktum kvarstår att det är en fysiskt extremt passiv aktivitet, inte gör det så mycket för fantasin heller. Jag anser dock att det är snäppet bättre än TV, men inte på långa vägar så bra som att leka (eller läsa).

lördag 23 februari 2013

Avslappnad gladfis


Morsans gamla sparkbyxor och tröja från kusinerna, eller möjligtvis brorsorna. :-)

Åh lördag...


Mellanpojken utleasad till kompis på lördagslek. Äldste bänkad vid "storpojkefilm" tillsammans med S. Yngsta snarkar i vagnen efter promenad.

Godis! Dataspel! Extas! (för mamman)

Macen och vindur


Davids favoritlegofigur just nu är "Mace Windu" från ett StarWars set. Det i sig är inte så roligt eller speciellt, men som han säger det! :-D DET är lite gulligt! "Macen och Vindur" med en liten läspning.

Som han säger Jack Sparrow (Pirates of the Carribbeans) är även det ganska gulligt - "Jack Sparroll". :-D

fredag 22 februari 2013

Konstigt

Jag fick ett ryck och tömde matbordet, tejpade upp papper och tog fram kladdiga färger... :-)
Till och med "spelfredagsmannen" trodde sig till att släppa loss en stund! :-)

Det ÄR en sällsam lyx

Här ligger jag med tofflor och morgonrock och sträcker på ryggen i sängen. Det är strax efter lunch på en fredag, ingen är sjuk, alla är vakna och glada. :-) Vilken sällsam lyx!

Nu gäller det att värma lunchen snabbt dock innan någon kommer på att de är hungriga! :-D (inte Ellinor då, hon har just ätit färdigt)

torsdag 21 februari 2013

Torsdag +1

Davids tur att ta med en kompis hem, ingen tvekan om vem - Theo så klart! :-)

Tobias lycklig för han får spela så att han inte överstyr småkillarna i leken... 8-)

Ellinor jobbar på att finslipa tekniken att föra saker till munnen. :-)

BVC - Ellinor

Allt som trasslat med amningen senaste månaden OCH naturligtvis det faktum att det gått över en månad sedan senaste mätningen (...) gjorde att jag bokade in ett besök på BVC idag. Yvonne, vår vanliga sköterska var inte på plats så vi fick träffa en standin. Det är möjligt att Ellinors huvudomfång blev fel på grund av detta men hur hon än mätte (fyra eller fem försök) fick hon inte till en större ökning än 0,3 vilket är ovanligt lite.
Ålder: 11 veckor 6 dagar
Vikt: 6 430 g
Längd: 61,3 cm
Hattstorlek: 40,6 cm
Jag vet inte vad huvudomfångets knappa tillväxt indikerar, om det betyder något eller inte. Jag avvaktar till läkarbesöket i mars så får vi säkert höra mer då. Ellinor blev mäktigt upprörd över huvudmätningen, det är aldrig populärt och när man då måste göra om det så många gånger kan ni säkert föreställa er hur fantastiskt glad hon var när vi var färdiga... 8-)

Hon ligger klockrent på sin egen kurva längdmässigt.
Viktmässigt hade hon hoppat ned nästan till kurvan under den hon låg på vid förra mätningen. Men eftersom även den nya kurvan är över normalen är det ingen fara på taket. Om hon däremot fortsätter gå nedåt så får vi se över hennes ätande lite mer noggrannt.

Hon gick upp ganska kraftigt första månaderna, hennes viktkurva följde inte "normalen" som är en lätt konvex uppåtkurva utan gjorde en ganska kraftig sväng uppåt (konkav). Det är ju förstås inte bra, så det är inte alls fel om det saktar in och stabiliserar sig på en ny lite lägre kurva närmare normalen. Det man vill åt är en stabil kurva, oavsett var i förhållandet till normalen - med stabil menar man att hon följer en projicerad utveckling enligt en norm. Så vi vill förstås inte att hennes kurva pekar nedåt, eller uppåt. :-)
Just nu äter hon fyra till fem gånger per dygn. Just idag KANSKE vi får till sex gånger på ett dygn, det beror av om hon somnar för natten nu eller inte (betvivlar det, S står fortfarande och dansar med henne).

onsdag 20 februari 2013

Okynnesfika

Pojkarna och jag fikar på centrum efter väl genomförd glasögonbeställning. 8-) Jag har drivit runt på centrum halva dagen men hann aldrig fika, så jag får väl erkänna att det var helt och hållet min idé... :-D

tisdag 19 februari 2013

Värde



Tänk att det där fortet jag fyndade på "klädbytardagarna" för tre år sedan får sådan mileage. Var och varannan vecka kommer det fram, bebyggarna varierar. Allt från drakar till cowboys och vilda djur. :-)

Pojkarna leker tillsammans, Ellinor håller koll.

Tajming

Ellinor tvärhungrig och båda pojkarna bajsnödiga.
Samtidigt.
Jag försöker dricka upp mitt kalla kaffe och gör en snabb krisbedömning - Ellie får vänta och de andra två sitta utan litteratur... :-D

måndag 18 februari 2013

Jonglörer

Tobias ritade ett "monster som jonglerar" idag! :-)
Är det inte jonglörer vi är, vi vuxna, vi föräldrar?
Vi jonglerar så många olika delar av livet, av våra barns liv. Alla bollar måste hållas i luften, ibland kan man hålla en i handen lite längre och låta de andra passera snabbare. Har man många bollar i luften måste man vara mycket, mycket skicklig.

Jag jonglerar mina känslor kring det här med amning just nu. Skall jag fortsätta, skall jag sluta? För att använda ett slitet uttryck - med en dåres envishet - tror jag och hoppas att två upprepade mer eller mindre positiva mönster är en vana, att nu klarar vi det här Ellinor och jag.

Sen går det inte bra igen och det flortunna mönstret, vanan bryts. Jonglören tappar bollen. Men jag tänker inte ge upp ännu, inte ännu, jag lovar! 8-)