lördag 28 april 2012

Nåja

Rester
Nåja, David åt fem potatisar och två portioner fisk. Samt en morot och innehållet i en ärtskida. Bra ätet! Men jag hade hoppats att han skulle lockas att smaka på någon fler grönsak.

Tobias klämde fyra portioner fisk och två pyttebitar potatis, alla gurkor, hälften av persiljan en och en halv morot och en handfull ärtskidor.

Allt som allt kan man ju bara vara nöjd med både aptit och grönsaksintag. :-)

Sån här fisk skall jag baske mig göra oftare, dessutom!

Tre rejäla klickar smör fick smälta och bubbla upp i pannan
Tillsätt ½ liter vatten + fiskbuljongtärning
Koka upp så att buljongtärningen löses upp
Smaka av med salt, limepepparblandning, vitvinsvinäger och slutligen citronsaft
Lägg ned koljafilé i portionsbitar
Koka i 8 minuter

Servera med kokt potatis och massor med grönsaker.
Kokspadet var to die for, mums!


Skatträkning efter maten

2 kommentarer:

Birger sa...

Det var ju inte illa, det riktigt syns hur rund Davids mage är....:)

en annan sa...

:-D Jo, båda pojkarna var så nöjda att de inte ville äta kvällsmat sedan. Även om Tobias åt en morot till och deklarerade att "det var nog som kvällsmat". :-D

Kan varmt rekommendera rätten, allt som allt tog den 40 minuter att preppa (och det var säkert bara för att jag skalade potatisarna).