torsdag 21 oktober 2010

David och dagisLäser en stund innan avfärd


Idag har vi lämnat honom på förskolan för första gången, mellan 9:15 och 14:00 och allt gick bara prima! :-) Han är en sån kool liten kille! :-)
Det känns otroligt skönt, otroligt fint, att han är så trygg.

Nu har förskollärarna förvarnat oss att det kan komma ett bakslag i det trygga beteendet, när han känner sig mer hemma och vågar släppa på känslorna. Då kan han kanske komma att visa mer av att sakna oss och bli ledsen. Vi får hålla tummarna att det inte skall bli så stort, om det blir av.
Helt gråtfritt hade det inte varit idag. Efter ett par timmar hade han blivit lite ledsen och frågat efter pappa ett par gånger ("papa" sådär som bara en ledsen David kan...) men när han hade fått sitta i ett knä och prata ett tag hade det gått över och han hade tultat iväg till något spännande.

Imorgon skall vi lämna honom igen, det vill säga S lämnar honom, jag lämnar Tobias lite tidigare så att han och jag får en lugn lämning också.
I morse gjorde vi samma sak och det var en verklig höjdare! Tobias var så lugn och nöjd och glad. Lite lite tveksam just när vi kom in (då en förskollärare glatt pratade med honom) men sen gick han in och bänkade sig vid frukostbordet. När jag skulle säga hejdå förklarade han högt och tydligt att han åt fil och corn flakes, jag fick en puss och kram och ett glatt "hejdå mamma!". :-) SÅ otroligt stor skillnad mot de lätt gråtsprängda lämningarna utomhus i våras...

Kollakollakolla! David anno 2010


Ruben anno 2007 (lånat från syrrans blogg)

4 kommentarer:

Mib sa...

Vad spännande! Hoppas att det fortsätter att gå bra!

en annan sa...

Ja verkligen! :-)

Morskan sa...

Det är så charmigt! Jag lyckades skrolla ned så att jag precis såg David, men en millisekund hann tänka att "precis som Ruben, t o m mockisarna" och så skrollade jag litet till och så hade du gjort precis den jämförelsen. :O)

en annan sa...

Jamen att! Jag insåg att han vuxit i mockisarna precis, så look-alike jobbet var jätteenkelt! :-D