söndag 27 januari 2008

Förkylt

Tobias är förkyld för första gången.
Det var ju oundvikligt förstås, men det är ändå synd om lillen när han kämpar med en supersnorig näsa... Det var nog någon elak bacill som följde med pappa hem från jobbet som smet genom det lilla immunförsvar han hunnit bygga upp. Både S och Tobias fajtas nu mot detta "snormonster". S är redan lite bättre (började i tisdags) men Tobias blev snuvig på fredagen så han har väl en bit kvar. Förhoppningsvis är förloppet lika snabbt och inte lika elakt som för S!

Vi droppar koksalt i näsan på honom så fort det ser ut som om det kloggat igen och låter för illa, och torkar rinnigt snor så ofta som det behövs. Vi har inte behövt använda Nezeril ännu, som tack och lov finns för användning hos barn så små som 1 månad och uppåt. Han äter och bajsar som vanligt, han får bara kämpa lite extra för att få luft samtidigt som han äter. :-] Hans lilla lilla röst låter så otroligt förkyld och nasal, men tack och lov verkar han inte ha någon feber i alla fall (kollade så sent som i morse).

Vi fick en liten necessär med ett bas/startkit med medikamenter och salvor för bebisar av moster och morbror - den har visat sig innehålla precis allt vi har behövt hittills, himla bra! :-)
Sådant borde alla nyblivna föräldrar få!

2 kommentarer:

Morskan sa...

Börja redan nu vänja er vid att känna på hans panna och andedräkt hur varm han är, så behöver ni inte alltid proppa in en termometer för att känna er säkra.
När de har riktigt hög feber, så känns deras andedräkt brännhet mot ens hud.
Så ska ni alltid göra som ni redan gjort - titta på hela Tobias och se hur han sammantaget ter sig. Är han redigt varm, men ändå glad och leker, så då är det inte så farligt. Får han hög feber så försök bara ta ned tempot och svalka honom. De ska ha det lugnt och skönt kring sig när de är så krassliga.
Det är jättejobbigt varje gång de blir förkylda, men vi brukar till slut vara överens om att det finns VÄRRE saker som kan drabba ens barn och så känns det plötsligt rätt ok med "bara" en förkylning.
*kramar*

en annan sa...

*kramar tillbaka* (hårt)