lördag 5 februari 2011

Ekorrarna

Idag var det premiär för Tobias att göra något i grupp utanför hem och förskola. :-)

Vi bestämde att han skulle få prova på samma sport som jag (och förut S) tränar - ki-aikido. :-) Nu skall man ju inte låtsas att det är frågan om träning i samma mening som för mig, utan mer frågan om kontrollerad lek i grupp, med fokus på koordination och rörlighet (och skoj). Riktig träning börjar man inte med förrän man fyllt sju (och kan väl enkelt sägas att man aldrig blir för gammal för).

Tobias har varit EXTREMT sugen på detta ändå sedan han fick vara med och flytta mattor inför ett träningsläger som klubben ordnade i höstas. Då skuttade han ystert runt och gjorde kullerbyttor på mattorna och tittade stjärnögt på de stora pojkarna (yngre seniorer) som var så starka och så duktiga på att göra framåtfall och andra tokigheter. Jag bestämde då att det förmodligen skulle vara en lämplig grej att testa när han blev lite större och han har då och då längtansfullt pratat om det sedan dess.

Så var det då dags.
Tobias var mycket mycket spänd på det hela och frågade hela vägen till dojon "är det där dojon?" "är det där dojon?" :-D Väl där satt han i mitt knä och iakttog förberedelserna, frågade några frågor men blev tystare och tystare ju närmare starten vi kom.

Det slutade med att han egentligen inte alls ville, satt helt stilla i mitt knä första halvan men sen släppte det något och han kunde helt enkelt inte låta bli att ystert springa över och rulla runt på de mjuka mattorna när det bjöds in till detta. :-D
Jag tror det blir fortsättning. :-) Det skall bli mycket roligt att höra vilket intryck det hela gav när/om vi pratar om det imorgon!

3 kommentarer:

Dominiques blogg sa...

Jag var inte alls förvånad att det blev som du beskrev, normalt brukar det släppa när han blir varmare i kläderna och vet hur det fungerar. Det gäller bara att ha tålamod.

Morskan sa...

*suck* Våra barn kommer inte över spärren. I alla fall inte på ett pass. Kanske om vi satt flera pass och bara tittade på? Men de flesta a ktiviteter tillåter inte detta, alternativt har man inte lust att betala en terminsavgift för att bara sitta och titta på och sedan kanske aldrig delta. :/

en annan sa...

Jag tror i ärlighetens namn att du skulle slippa terminsavgiften om barnen aldrig faktiskt deltog! Klubbarna måste ju fatta hur svårt det kan vara?! :-)

Vi kommer att sitta med, till han uttryckligen säger att han inte vill (och kanske en gång extra även efter detta). :-)