måndag 26 mars 2012

Ögonläkarbesök


Tobias förklarade allvarligt för ortoptisten att han inte var så bra på sprutor och hon förklarade (lika allvarligt) att där hos ögonläkarmottagningen får de inte ge sprutor, så han behövde inte tänka mer på det. Fantastiskt bra! :-)

Måste komma ihåg att tänka lite mer på det framöver, om Tobias skall besprutas igen. Han gillade verkligen inte blodprovet hos vårdcentralen nu senast, har inte riktigt tänkt på det förrän nu när han började prata om sprutor redan på väg från bilen mot ingången till mottagningen.

Undersökningen gick bra, Tobias var initialt lite för fokuserad på att kunna alla bokstäverna på tavlan han skulle läsa men till slut fick han kläm på att han bara behövde peka på motsvarande bokstav på tavlan han hade i knät. Sen var det diverse tittande på en liten lampa på olika distanser, med och utan lapp, med och utan ett par olika linser framför ögat. Hela testet utfördes med glasögon på.
Kontentan var att hans vänstra öga behöver mer träning, skelningen är kvar och gör att högra ögat "tar över" när det gäller.
Så nu skall vi lappa höger öga en timme per dag fram till nästa besök (innan sommaren).


David och en annan liten kille turades om (med visst inslag av tårar hos David) att sitta på den oemotståndliga sparkbilen.


Väntrummet som vanligt oerhört poppis.

Efter genomförd undersökning, som alltid, dags för glass! :-) Glada pojkar fick sedan till sin förtjusning smågodis av morfarn.


David sprang ystert genom korridorerna i sina "springskor". Ibland såg det ut som om skorna var på väg någonstans och han bara följde med... :-D Jag plockade fram vårskorna idag, nu går det bara inte att dra på det längre! Skall testa vårjackor imorgon när vi skall på utflykt.


Spännande med modeller!


Även denna var lite spännande. :-)

Inga kommentarer: