fredag 28 september 2012

Trötter


Vår förskola har ett system som heter "Unikum" där de (NU ÄNTLIGEN) börjat kommunicera kring barnen. Igår dök detta upp i Davids blogg på Unikum:

"Så här trött blir man efter en expedition i skogen :)"

Dagen innan hade han somnat med pannan före vid lunchbordet. Det går sisådär att sluta sova middag på förskolan alltså... 8-) Hemma sover han aldrig middag och håller ganska god fart hela dagen, men det är klart, tempot är lite lägre här hemma.
När han sover på dagis, även så lite som 20 minuter, får vi inte honom att somna förrän som värst vid 22-tiden. Då påbörjas en ond cirkel eftersom han då blir aptrött på morgonen, otroligt sliten vid lunch (somnar följaktligen) och heltrasig på eftermiddagen. Om de lyckas hålla honom vaken får vi honom utan problem att somna vid halv åtta, vilket han behöver när han skall upp igen redan vid 06-tiden. Men om han sovit på dagen får vi alltså honom inte att somna i tid och så börjar vi om igen...

Men vi får försöka klura på det här, hur vi skall göra med middagsvilan. Tobias slutade självmant att sova långt innan han blev tre år, så han är en annan sort helt klart. :-) David har ju alltid varit galet lätt att lägga, både vid middagsvila och kväll. Men kvällarna slutade fungera nu i sommar och det var då vi drog slutsatsen att han nog inte behöver sova middag längre.

Hm.
Nå, oavsett detta är det jättekul att pedagogerna är mer aktiva på Unikum! :-)

5 kommentarer:

Birger sa...

Herreje, lillkroppen har kopplat ner mitt i steget, "nu måste jag vila", svårt med dygnsrytmen

Mamma sa...

Lille mannen kan inte göra annat än somna, när man är så där trött....

en annan sa...

Ja herrejösses... :-)

Morskan sa...

Superkort tupplur? Fast de är inte alltid förtjusta i att måsta väcka barnen.

Jag har för mig att vi en period fick prova att låta Ruben sova middag bara några dagar i veckan, personalen föreslog det.

De har säkert fler idéer också, fröknarna. :)

en annan sa...

Jag skall fråga om de kan tänka sig att "känna sig fram" - att om han verkar helt kaputt så får han sova, annars får han stanna uppe. Så har vi ju gjort hemma och det har ju slutat med att han helt slutat sova middag till slut. :-)