måndag 17 januari 2011

Lärt

Idag har jag lärt mig att det är slöseri med tid att steka småplättar till pojkarna (läs: plättar). Det blev för stora bitar för David och för små för Tobias. :-D David åt motvilligt dessa undersized plättar om jag rullade ihop dem och serverade direkt i hand. Tobias var inte alls intresserad av små plättar - han är ju en stor pojke, vill följaktligen ha stora plättar! :-D (läs: pannkakor) Tur som var stekte jag både stora och små.

Förutom denna matliga lärdom har jag hunnit studera Davids "studsteknik" en del: när han skall studsa en boll försöker han hoppa upp och ned med hela sin lilla kropp, utan att släppa bollen. Jag svär, han blir säkert en decimeter längre i varje "skutt" (fast hoppa kan han faktiskt inte ännu). :-D

Pojkarna sover efter lite senare sänggående än vanligt, mest på grund av att vi var tvungna att bygga tåg en liten stund innan kvällsmaten... Sen trasslade vi förstås lite kring tandborstandet och bokläsandet (men inte värre än normalt) men när vi läst och sjungit gick det otroligt lätt att lägga våra två nattsuddare (David sov inte alls natten till idag och Tobias var uppe och nattvandrade han med). Jag sov följaktligen inte heller.
Därför somnade jag extra lätt sittande intill Tobias säng ikväll. Vaknade med bortdomnade armar OCH ben och har raglat omkring som en zombie och städat upp här nere senaste timmen. Skall definitivt göra pojkarna sällskap i säng alldeles strax.

...Skall bara packa lite grejer inför morgondagens tidiga hämtning och utfärd till Danderyds sjukhus - Tobias skall på återbesök med sina ögon/glasögon. Den fjärde nattvandraren i hushållet är för övrigt på affärsresa till hemlandet och har passat på att hälsa på farfar och tante & company (fjärde nattvandraren var för övrigt ner och hämtade en stor och ganska bänglig trappstege från bottenvåningen mitt i natten och hade inga klara minnen av varför på morgonen efter!).

Inatt tänkte jag sova. Om David inte skall sova tror jag att jag lyfter upp honom ur sin säng och låter honom sysselsätta sig själv...

1 kommentar:

Birger sa...

Sova är inte bara skönt utan nödvändigt också :)