lördag 15 januari 2011

Vår julafton i bilder

Julen var här - vi var långt ifrån friska, men ett julbad och lite finkläder senare kändes julstämningen lite lättare. :-)

En klapp till frukost - David fick en egen luddig elefantmamma med tillhörande elefantbebis.

Tobias frukostklapp var ett fiskespel, lektes friskt med resten av dagen.

Färdigkokta skinkan skulle griljeras. Jag improviserade och mortlade en par aromatiska kryddor tillsammans med en större mängd senap och honung och en mindre mängd ströbröd. Tobias hjälpte mig dekorera med kryddnejlikor.

Så kom tomten!! :-) Tomten tog en sväng förbi köksfönstret med ett tomtebloss innan han kom in, fantastiskt spännande!

Sen kom ögonblicket... Tobias hade packat påsen med alla smokker i och gav påsen till Tomten så att Tomten skulle kunna ge dem vidare till alla nissebarnen (Tomten fick även en liten present med sig hem till Tomtemor).

När Tomten skyndat vidare på sin färd vidtog paketöppning. David var mer fascinerad av ljudet och aktiviteten än att faktiskt öppna paketen, men med lite pepp tog han sig an sina gåvor även han.

Dags för julmiddag, i väldigt liten skala. Men det smakade gott! :-)

David somnade tidigt. Innan läggdags fick Tobias leka med klapparna förstås, det var så roligt att han inte alls ville lägga sig och vi lät honom stanna uppe extra länge. När han väl lade sig gick det oväntat bra att somna trots att smokken saknades, kanske just för att han var så trött efter denna mycket rika dag. :-)

TACK för alla fina fina gåvor vi fått denna jul!

2 kommentarer:

Mib sa...

Hej vad roligt att se eran jul i bilder så här nu i efterhand.
Kram från Mib! Och du har ju redan hittat min nya blogg. Hurra!

en annan sa...

Hej! Tack, vad roligt att du tycker det! *kramar*