tisdag 24 mars 2009

Lugn avslutning

Idag gick det bra hos dagmamma, Tobias hade ätit mycket och inte varit vissen. Han var ganska arg/hungrig när vi kom hem dock och det var smått kaotiskt att laga mat och duka trots att vi var två vuxna (S hämtade mig på vägen hem).
Han ville inte äta sin fars hjemlagade lasagne (KAN ha att göra med den nya smaken?) så han fick efter en stund ett par smörgåsar. HELT emot våra principer, men det är jäkligt svårt att stå
emot nu när han precis börjat äta igen.

Efter middagen gick jag och Tobias upp och svidade om till 'pysj' och sen spenderade hela familjen en god stund i soffan framför TV'n. Vi tittade inte på något speciellt (Friends råkade vara på, men det var inte huvudfokus) istället myste vi ihop oss. Tobias klättrade omkring på oss och runt i soffan och testade alla kuddar och satt i pappas knä och i mammas knä och vilade lite och över huvud taget tror jag att vi alla tre varvade ner precis så mycket som behövdes.
Borta var dåligt humör och protester (Tobias) och när det sen var dags för kvällsmat skedde allt i större harmoni än på länge.

Tobias fick ytterligare ett par mackor, fyra-fem skedar laktosfri yoghurt och en kiwi till kvällsmat.

Läggningen blev aningens senare än vanligt, men det var det värt! Nu sover han, håll tummarna att han sover hela natten nu. Igår fick vi bära över honom till vår säng strax efter midnatt, där han sen sov som ett litet murmeldjur till min väckarklocka hade ringt två gånger...

Inga kommentarer: