torsdag 28 maj 2009

17:e Mai

Mycket folk

Över tio tusen människor tågade tillsamans mot Skansen en otroligt solig och fin sjuttonde maj. Vädermässigt helt obegripligt stor skillnad mot förra året då vi kollektivt höll på att frysa ihjäl! I år var det härligt och festligt. Många flaggor och många hurrarop. Det var minst tre band/korps, det stod i programmet att det var fyra men jag fick aldrig riktigt kläm på var de var, det var så mycket folk. Vi tre höll oss mellan två av dem - strax bakom Täby Blås och strax före Lilla Akademien Blåsorkester. Efter ett tag stod det klart att den senare hade mycket roligare när de spelade. SÅ otroligt duktiga de var! Man blir verkligen glad i hela kroppen av så bra musik! S njöt alldelens speciellt av trummorna som visade upp sig från sin bästa sida.


Tobias trivdes i sin bunad, han till och med insisterade på att ha på sig sin luva trots värmen! Den åkte visserligen av efter en halvtimme men det var så väldigt varmt i solen att det var helt begripligt... :-) Det var många som tyckte han var fin och vi tyckte förstås att han var finast av alla! Han fick se mycket spännande, både under paraden och senare när vi tog en tur runt Skansen.

Lunch vid tornet

Vi träffade flera av S gamla kollegor och kompisar, mestadels norrmän förstås. Men även ett par svenskar. Helsvenska P och hans tyska käresta B mötte upp med glatt humör och vi åt lunch tillsammans uppe på berget. Vid borden sprang det omkring stora hönor i olika färger som Tobias tyckte var oerhört spännande. Spännande var även de jättestora vädurskaninerna som bodde i en hage på området. :-)

B och P

Vi höll igång hela långa dagen, tåget startade 13:00 och sedan gick vi hem vid 18-tiden. Tobias somnade under promenaden tillbaka mot stan och bilen (parkerad på Hötorgsparkeringen). Han sov och han sov och han sov. Sovande blev han flyttad till bilbarnstolen, sovande bars han sedan in i huset och kläddes av. Vi lade honom i hans säng och sedan hörde vi inte av honom förrän halv sju morgonen efteråt!

Slagen hjälte

Mer information om årets firande: http://www.norge.se/norwayinsweden/syttendemaitotusenogni/skansen17.mai.htm

Inga kommentarer: