onsdag 27 maj 2009

Farfarbesök

Rensat och klart

Helgen den 8-11 maj kom farfar på besök. Rivningsiver utbröt och S och farfar fick ihop ett helt lass med skrot och möglig isolering efter att ha tagit ur innertaket ur förrådet. Garaget har tack och lov inget innertak. När så yttertaket inspekterats visar det sig att man (jag nämner inga namn... *suck*)
  1. har lagt plåtarna så att den undre plåten skarvar/ligger över den övre plåten (så att vatten kan rinna rakt in)
  2. har fäst plåtarna i korrugeringens "dalar" (dvs där vattnet rinner nedför plåten)
  3. helt har misslyckats med takvinkeln så att det bildas en fin liten vattenuppsamlingsyta mitt på taket (där det naturligtvis finns dåliga skarvar)
  4. har missat att låta plåten sticka ut utanför foderbrädan såpass att en fullt fungerande avrinning åstadkoms (kapillär bakrinning förekommer)
Kort sagt, till och med jag hade kunnat göra ett bättre jobb! *muttrar*

Nu tätade S och hans far alla hål som syntes och kunde tänkas ta in vatten och påpassligt nog regnade det en stund så vi kunde kolla att det faktiskt höll tätt. Träet ser inte ut att ha tagit allt för mycket skada och nu får det stå och torka ett par månader till farfar kommer tillbaka nästa gång och hjälper oss byta ut plåtarna helt och hållet.


Välförtjänt vila i solen

Långsiktiga planen för förrådet (drömmer vi om i alla fall) är att riva ut alla innerväggar och möglig isolering och sedan göra om alltihopa (isolera). Gjuta igen hålet i golvet, lägga innergolv, sätta in ett större fönster och sedan inreda förrådet till ett gästrum (åtminstone för sommarbruk). :-) Gästrum som kanske kan dubblera som svalförråd för kläder och textiler om man sätter in garderober längs en vägg. :-)
Men det är en långsiktig plan som sagt. Vi får klara oss med det gästrum vi har så länge!

Helgen bjöd på mycket härlig utevistelse för Tobias och han blev sååå trött en av dagarna att han somnade när han ätit sin lunch. :-)

Så trött...

Inga kommentarer: