söndag 14 juni 2009

Regnig lördag


Regnet har öst ned hela dagen.
Imorse fick jag sovmorgon men S och Tobias kom upp och väckte mig redan vid halv tio så jag sov inte bort precis hela dagen. Vi käkade lunch hemma och sen körde jag S till Söder (Tobias somnade mellan de första två rödljusen på vägen mot E4:an!) och fortsatte därefter till IKEA. Det var långt ifrån bara jag som tänkte att en regnig dag som denna skulle vara lämplig att spendera på IKEA. Milda makter... jag fick kryssa runt för att hitta parkeringsplats!! Fatta så mycket folk. Men den butiken är verkligen dundereffektiv på att svälja stora mängder människor. Det var inte alls farligt när man väl var därinne.

Tobias och jag inledde med att fika mellanmål och Tobias som på sistone har glänst med sitt allra bästa beteende när han och jag ätit/fikat ute tillsammans gjorde så igen. Han mumsade på banan och hallonpaj, drack sin mjölk utan att spilla, nynnade och flirtade med omkringsittande. :-)


Sen skulle vi skaffa tre stycken tioliterskrukor av något förzinkat slag (att plantera om tomatplantorna i) och åka hem, var tanken. Men IKEA "hände", som vanligt och vi blev utsparkade när de stängde, tusen kronor fattigare. Men jag hittade i alla fall krukor! :-D
Tobias och jag roade oss kungligt medan vi var där. Jag lyfte ur honom ur vagnen när vi kom till barnavdelningen och han fick åka trettiosjuhundragånger genom rutschkanan som är på vägen in. Han skrattade högt och glatt varje gång han klättrat upp och kröp genom tunneln fram mot kanan. Oh så roligt vi hade! :-D Det var förstås andra barn där och gudnåde den som försökte tränga sig, Tobias daskar blixtsnabbt till den som försöker något. Jag fick säga åt honom ett par gånger, speciellt när det kom en liten kille i samma ålder med samma temperament. Men för det mesta var han bara jättejätteglad.


Vovve!

Jag kunde lyfta tillbaka honom i vagnen igen utan mer än ett micro-krig, han var svettig och ganska nöjd ändå. Sen strosade vi runt och kollade in alla barnartiklar. När vi hunnit igenom alla barntextilier och lampor etc gick jag tillbaka in till mitten av barnavdelningen och släppte lös busdjuret igen. Tobias började skratta redan när jag knäppte upp selen i vagnen och sprang sedan skrattande runt och provsatt alla stolar, gungade i alla gungleksaker, myste med gossedjuren, gömde sig i kojor och hittade ytterligare en rutschkana att åka i.
Tobias var otroligt godmodig och glad hela besöket, till och med när vi stod i den oäääändligt långa kön till kassorna på slutet. Han flirtade med de som stod runt oss, lättjefullt tillbakalutad i vagnen med bävern Bärnt i famnen. Det var bara alldelens på slutet när jag råkade nypa honom i hakan med dragkedjan i hans jacka som han började gråta (usch vad elak jag kände mig, klumpig morsa!). Men ett par kex och lite vatten senare rullade vi genom ösregnet till bilen utan knot.

S var bjuden på middag hemma hos en kompis ikväll (sk herrmiddag, dvs gamla gänget plus en del gamla kollegor, grillat, öl, whisky, you name it...). Nu har han otroligt nog befunnit sig hemma sedan ett par timmar eftersom han redan tidigt på kvällen fick stenhård migrän och kastade upp allt han ätit (inklusive de tre öl han hunnit dricka) och var tvungen att ta en taxi hem. Otroligt synd om honom! Han har i varje fall hunnit sova ett par timmar och nu är det hög tid för mig att gå upp och göra honom sällskap.

Inga kommentarer: