torsdag 24 februari 2011

Oplanerat

Besök på verkstaden. Barnen väntar på dagis, snäll fröken sade att det var lugnt. Verkstadsjycken håller tröstande sällskap.
Published with Blogger-droid v1.6.5

7 kommentarer:

Birger sa...

vad nu då?

en annan sa...

Pjaa... Tomgången helt åt helsikke, bilen stannade nästan när jag inte trampade på gasen. Motorn skakade och lät som om den tände på två cylindrar, hostade och hackade. När man var i drive-läge drev den ryckigt och det gick inte att lita på den. KLART märkligt.

Birger sa...

låter som bränsleproblem eller insprutningen, fixade dom det?

en annan sa...

Nej, det var det som var det olustiga. När jag kom in var det knappt så motorn klarade av att stå på tomgång, den skakade så hela bilen rörde sig.

Sen kopplade de upp sig, fick en hel del felmeddelanden. Nollade. Startade om. Fick tre tydliga fel: "tjuver luft" "misständer" och ett jag inte kommer ihåg.
De sprayade med någon form av alkohol/bensin/lösningsmedel för att se var den tjuver luft - ganska rikligt sprayat till på det.
Motorn drar igång ett sjuhelsikkes "BRAAAAAAMMMMM!!" när denna spray sugs in. Sen går motorn så fint som den bara kan göra.

Mekanikern stod helt handfallen. Stängde av bilen. Startade upp. Inga felmeddelanden.

Ingen av oss fattade vad som hände, han sade åt mig att åka hem och att jag var välkommen tillbaka när (inte om) det händer igen. :-)
Så på den vägen är det.
Ingen aning om vad som kan ha varit fel.

Jag tror det är kylan.

Morskan sa...

Höj. Vår bil har rullat komplikationsfritt i (långt) under 15 minus i cirka tre års tid nu (känns det som). :)

Morskan sa...

Ledsen för min märkliga kommentar ovan. Skrev på paddan, som autokompletterar som en idiot. Och så tycker jag att vi har haft det så grinigt kallt så länge nu. X)

en annan sa...

Ha ha :-D Ah, då förstår jag bättre.