söndag 13 februari 2011

Tips?

Är det någon som har tips på fungerande förvaring av barnkläder och barnskor som inte används "just nu" men som kommer in i cirkulation vilken månad som helst?

Jag har testat flera olika, inget fungerar! :-[

Nu tänker jag sätta alla skor som blivit för små för Tobias i en låda och alla skor som blivit för små för David i en annan, skall bara hitta en lagom stor låda.
Vantar och mössor som funkar på endera pojke får hamna i en låda nära till hands (men inte framme, där ryms bara max ett-två ombyten), alla vantar och mössor som blivit för små får bo i en annan låda.
Sen skall jag sätta overaller i alla andra lådor. I alla utrymmen. Över hela huset.

*suck*

Inte fick vi färdigt så att David kunde flytta in i sitt rum heller. :-( Vi (läs: Tobias och vi föräldrar, vi vuxna har inte grälat per se, vi har bara surnat till ett par gånger) har dock hunnit med att gräla ett par rejäla omgångar, med tillhörande materiell förstörelse. Helgen som skulle kunna kännas som en laddning av batterier känns bara trist och ofärdig på något vis. Hela huset är fullt med ofärdiga småprojekt, kroppen värker och orken tryter.

5 kommentarer:

Birger sa...

Låter svårt det där, borde finnas nåt program för sortering/placering....
Men dom skor, vantar, mössor och overaller som är för små åt David skulle väl kunna bo i samma låda, ettdera på väg till Myrorna eller långtidsförvar i typ garaget, eller?

Morskan sa...

Klurigt det där... Jag har alltid bara matat ned i låda efter låda, alla sorters kläder och skrivit utanpå vilka storlekar som rymts i den lådan.

På sistone har Ruben kommit ikapp Norah litet, så att han kunnat ärva kläder direkt, istället för att de skall mellanlanda en säsong i en låda. Inte alls alla plagg, men några.

Mössor, vantar, sockar - ja, de har vi på något sätt lyft ut och slagit ihop vi också.

Det är en jämra hantering med barnkläderna. Som du säger, evig cirkulation, växtryck, för tidigt, hoppsan, för sent. Och tar plats gör det.

Särskilt i ens huvud. Jag tror inte det tar upp ens en kubikmillimeter i G's huvud. Jo, han irriterar sig på de så barnklädeshögarna som med regelbundenhet är på väg någon annanstans. ;)

"bästisen" sa...

Vad tror du om oss??? Att vi är nån sorts ubermench eller...?

en annan sa...

@ "bästisen": Jo.

Jag gav upp och lade _alla_ skor och sandaler och tofflor och mockasiner i samma låda. De är såpass små ännu att det inte blev så stor volym. Sen får jag rota igenom dem när Davids fötter börjar växa och för att kolla om Tobias kan använda något endaste av förra årets sommarskor (tveksamt).

Alla mössor och vantar som är för små för båda gubbarna fick åka egen låda. Resten fick bo i en enda röra tillsammans i en låda. Kommer säkert att riva upp allt igen när det är dags att byta storlekar.

Birger sa...

Det där sista verkar ju bra, då blir ju den lådan inventerad och bekämpning av olika angrepp kan upptäckas och ågärdas i tid