söndag 19 juni 2011

Mammatrix: Färg i nyklippt hår


Detta har vi nu lärt oss - låt inte frisören spinna loss allt för mycket med hårfärgen i barnens hår om ni tänkt ha barnen finklädda och inte grön/blåskimrande i håret så snart som helgen efter.

Trots fyrfaldiga hårtvättar (först en gång ena dagen, sen tre gånger två dagar senare) var våra pojkar betänkligt neongröna i håret på konfirmationsfesten härom helgen... :-D

En vanlig vecka, utan specifika evenemang gör det ju inget som helst om de har lite färgrester kvar. Det är det värt eftersom de tycker att det är så roligt! :-)

3 kommentarer:

Morskan sa...

Du, vi har märkt det... X) Fastnat mycket värre i Rubens blonda kalufs än i Norahs. På Ruben som alltid är korthårig, tränger det ju ned i skalpen också, vilket antagligen förvärrar det hela.

Och nu senast när Norah klippte sig, så varnade de faktiskt för fenomenet. På Norah tar de en slinga hår och lägger folie under och så sprayar de slingan, så inget kommer ned i hårbotten.

en annan sa...

Åh! Väldigt omtänksamt! Där vi var brassade de på så inni norden, jag hajjade till men tänkte att de måtte väl veta vad de gör.

Och det GÅR ju bort. Bara inte första veckan och kanske inte riktigt förrän andra...

Morskan sa...

Jag tror Ruben var lätt grönskimrande betydligt längre än två veckor då det begav sig. Men till slut så. :)