måndag 20 juni 2011

Största... möjliga... tysssssssssss........

Alltså. Vi fick ett kvällsligt besök av en elfirma som kopplade ur en gammal anordning som huset varit utrustad med sedan sjuttiotalet. Grunkan hade som huvudändamål att koppla elen förbi vår varmvattenberedare dagtid för att maximera uttaget till industrin (istället för att slösa el på en varmvattenberedare som inte användes ändå). Som kompensation för detta har alla med denna grunka fått (en minimal) rabatt på elpriset.

Senaste tio åren (eller så) har inte detta förfarande behövts, det har funnits el nog till både industrin och hushållen även dagtid. Nu kommer de alltså och kopplar ur dingsen.

HÄRREGUD.

Vårt hus är tyst.

t - y - s - t

Fattar ni? Det är tydligt att detta surrande har hörts ÖVERALLT och HELA TIDEN. För nu hörs det inget alls. Absolut inget alls (dvs utom surrande datorer, men de är diskreta jämfört med surret från den här grejen!). :-D
Det känns som om det saknas något.

Det är så... tyst.

Jag vågar inte hoppas, men jag tyckte också att våra discomässiga köksspottar lyste lite mer stadigt efter faktum, när strömmen var på igen. Men det kan vara en tillfällighet. Kanske märkte jag inte att de faktiskt lyste ganska mycket ändå eftersom det surrade så mycket om den där grejen? :-D

Tack, elbolag, för att ni brydde er om att koppla ur denna grej. Vi förlorar säkert pengar på det och ni vinner, men who cares - jag kunde ha betalat för den här tystnaden! :-)

1 kommentar:

Birger sa...

Fantastiskt....