söndag 23 september 2012

Utefixardag

Tvätthögarna fick vila ytterligare en dag, vi gick ut för att småfixa lite utomhus istället.
Kantklippning, ogräsrens, förrådsstäd och en tur till Sörab. Allmän städning av gården, blåbärsplock och lite prat med grannen hann vi också med. På eftermiddagen kom tante J förbi en sväng för att hämta lite små sommarkläder i storlek 62-68 cl, de åker till Alcúdia till veckan (lyllosarna). :-)

Otroligt skön dag! :-)


Tjusiga raggsockor och mindre tjusiga noppiga tights + gummistövlar och stor grön jacka, lagom fin klädsel denna söndag...
Var bara tvungen att ta med denna bild... Vad GÖR man inte för att få ur luften ur dessa förbaskade uppblåsbara grejer...? :-D
Tobias använde nya "Rhodos-spaden" att gräva ett djupt hål med, sen blev han lite förvånad när det inte var lava (minecraft, javisst) utan väv som låg under all sand... :-D
Ungarna lekte lyckligt med det vatten som veckans regnande har bjudit på, tack och lov var det inte en oändlig mängd...
Men? Mer rabarber! :-D
När vi varit ute en stund blev barnen rastlösa och vi tog en kort tur längs cykelbanan bakom huset. Vi lyckades ju hitta laddaren till Davids lilla fyrhjuling just innan vi åkte på semester så nu fick han äntligen ta en tur med den.

Tobias cyklade - HELT SJÄLV! :-)

Innan vi åkte på semester hade han fått kläm på att cykla utan stödhjul, men kunde inte starta själv. När S hämtade på dagis i fredags fick barnen cykla hem och DÅ PLÖTSLIGT funkade allt! :-) Då kunde Tobias hoppa upp och börja cykla helt själv! Vilken kille!! :-)

Så nu är det helt omöjligt att få bild av honom på cykel, speciellt med mobilkameran som är långsammare än långsam. :-D

Avslappnat på fyrhjulingen.
På tur i busksnåren "på hörnet".
Överdragsbyxor och softshelljacka, lagom idag.
Det var varmt och skönt i solen, men det blåste hårt ute på ängen så man ville gärna behålla jackan på.

Full fart... inte direkt. :-D Man får gå ganska sakta för att inte gå ifrån fyrhjulingen.
Det blommar vackert här och var.
Vi hittade en spindel som höll på att bygga bo i en av bambubågarna till vår improviserade fågelskyddsanordning över jordgubbarna. Jag hoppade högt men sade inte mer än ett stillsamt "oj vilken spindel" - varvid pojkarna nyfiket kom fram. Sen gick Tobias och hämtade en hink som han inredde med lite stenar och gräs, varefter han resolut fångade spindelrackaren och lade den i hinken. Inte ett spår av rädsla trots att jag försökte få honom att inte röra den så mycket... 8-) Han till och med sjöng "imse vimse" för den.

Läbbig tingest.
Senare när barnen gått in tog sig S an uppgiften att avsluta dess jordeliv (spindeln och alla ägg den förmodligen bar på sin bakkropp, blech). Det var säkert därför det började regna också.

Besjungen spindel.
Tobias och jag rensade ut alla överblommade blomstänger och gulnade blad.
Har för mig att jag planterade vita och rostfärgade blommor i hinkarna. Nu syns det både gula och rosa...
Nästa år skall jag bara ha pelargoner i amplarna, de verkar superhärdiga (med flit har jag inte tagit med så mycket av det torkade "spretet" som växer i andra halvan av ampeln...).
David byggde tåg.
Tossiga jordgubbar blommar och ger bär allt vad de orkar.
Jordgubbarna smakar fortfarande väldigt gott, syrligt, men väldigt gott. Hoppas fler som är kart nu hinner mogna innan frosten och fåglar hinner förstöra dem! :-)

När vi tog ut den nya spaden i förmiddags frågade jag David om vi skulle skriva hans namn på den, så att vi visste vems det var. Då svarade han bestämt:
"Nej inte bara mitt, lillasysters namn måste också stå där. Så att hon kan använda den när hon vill leka."
Så enkelt och så självklart.

Jag påpekade att vi faktiskt inte bestämt vad lillasyster skall heta ännu men han hade inga problem med detta, det skulle stå "Ninja Stormtrupp", såklart. :-D Jag förklarade hur fint jag tyckte att han tänkte, att han var en bra storebror. Det förvirrade honom något och han fyllde på med att Tobias var en storebror (underförstått det var ju inte han som var storebror i detta). Så jag förklarade igen att han faktiskt kommer att bli storebror när lillasyster föds (även Tobias har svårt för detta, han vill ha en storasyster!). :-)

Tobias & David...
...& Ninja

2 kommentarer:

Birger sa...

Svårt det här med syskon, stackars spindel, du borde ju hjälpt den till skogen, men fint ute, här lyser frosten vit, tillfälligt, hoppas vi som bor här

en annan sa...

Asch, spindeln skulle ha haft förstånd att bosätta sig någon annanstans.
Oj, hoppas ni får ha en lång fin höst trots frosten!