söndag 7 april 2013

Fina vänner

Ellinor var måttligt intresserad av Lucas.
Lucas är en riktig linslus! :-)
"ÄÄÄH!" Lucas favoritljud just nu. :-D
Pojkarna fick låna sovrummet till lördagsfilmen.
Trots den sena timmen - inte en blund på ett enda öga i bilen! :-o
Pojkarna såg på Tom & Jerry på vägen hem.
Jag käkade lördagsgodis på vägen hem.
Barnen och jag spenderade lördag eftermiddag och kväll hemma hos tante J och hennes familj. Pojkarna skärpte till sig och skötte sig över förväntan bra, fick se på film och äta lördagsgodis - och viktigast av allt - träffa Lucas storebror! :-D Tobias är grymt förtjust i honom och han är en oändligt snäll 16-åring (snart) som låter pojkarna titta på och leka med (!) hans superkoola grejer. :-D

Vi blev bjudna på gott fika och kanongod mat och till det fantastiskt trevligt sällskap. :-) Gott att ha vänner som klarar ett besök av alla oss! :-)

När jag bäddade ned Tobias ikväll så sade jag hur stolt jag var över honom och att han är det finaste jag har. Då konstaterade han att "alla barn är deras mammors och pappors diamanter. Att till exempel Lucas är tante J och T' juvel, att pappa är farmor och farfars juvel". Jag höll med och frågade om inte det ändå är ganska fantastiskt - det var det nickade han och såg nöjd ut. Sen somnade han innan jag hann gå ur rummet. :-)
Det känns fint att han reflekterar över andra människors förhållanden, att han empatiskt förstår att det känns lika för andra (dvs han är inte jordens mittpunkt även om han är det finaste vi har). En insikt som inte verkade förminska våra känslor (viktigt). :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så fint, fridsam lek och sällskap med andra barn en hel dag, nästan.
Tobias är ju underbar, inte så självcentrerad, hur gick det med David?
Ellinor såg ju ut att trivas
kramar åt alla

en annan sa...

Ja inte riktigt hela dagen, men gott och väl hela eftermiddagen och kvällen. Fantastiskt skönt!
David skötte sig fint, han bröt bara ihop när det var dags att gå på toa (som vanligt).
KRAM!