söndag 21 april 2013

Vårtecken

Otroligt fin, och tidig!
Jag kommer aldrig ihåg vad den här blomman heter, men den återkommer TROTS att katter och barn trampar den sönder och samman varje år. Den lever och uthärdar tillvaron precis där man kliver av altanen för att gå mellan husen, där är väldigt fuktigt och ganska soligt.
Jag har funderat på att ge den en liten "inramning" av något slag för att skydda den från trampande barnfötter i alla fall. Alternativt försöka flytta den, men då är väl risken att den inte överlever hög...


Några centimeter på en vecka.
Tulpanerna växer och växer, det ser ut som om det kanske inte blir en full cirkel i år - men det ser ut som om det blir fler än vad jag satte ned (10 jämt fördelade runt en stubbe som inte längre står kvar). Nu vet pojkarna om att de växer där också så de ropar regelbundet på mig för att jag skall "ooa-och-aaa" över hur stora de blivit! :-D Så som de vaktar på dem kommer de säkert att få stå kvar i år (tidigare år har ett par stycken strykt med när små människor plockat dem eller bara trampat på dem).
Rabarber!
Isomgärdad rabarber tidigare i veckan..!
Definitivt vår på gång! Så fint! :-)

4 kommentarer:

Unknown sa...

riskera inte blomman med en flytt, kanske ett skydd.
Annars ser det ju himla fint ut till skillnad mot här, där det är vitt överallt, nästan
Du får ju se
kram

en annan sa...

Nej den får nog stå kvar, tror jag har kommit fram till det tidigare år. Kanske kan jag få pojkarna att hjälpa till att hitta fina lite större stenar att lägga i en ring runt?

Ahh, är det vitt fortfarande... Det är nu det är som störst skillnad egentligen, resten av året är det ju ganska likt. 8-) Bäst vi inte tar de allra tunnaste jackorna när vi kommer upp till helgen då! :-)

Unknown sa...

Kläder: Nej just det, blir vxl. molnighet och blåst, kanske lite nederbörd
vi syns på Kallax, kram

Morskan sa...

Är'e en anemon?

Vi kan väl ta det där med klädseln över telefon - pappa har ju inte en aning ;).