tisdag 16 april 2013

Vårregn

Vattenprojekt.
Pojkarna var överlyckliga över vattenmängden ute så det var inte svårt att övertala dem att stanna ute när vi kommit hem från förskolan. Regnet var dessutom så pass ymnigt att det fyllde på alla små kärl de ställde ut för att samla in mer vatten till sitt "projekt" i sandlådan...
Jag måste säga att jag är GRYMT imponerad av skidbyxorna David har på sig. Ett par begagnade så gott som oanvända (loppis på jobbet) från Polarn o. Pyret. Inte alls tänkta att användas i det här "föret" (dvs regn/geggamoja) men eftersom det var dags att plocka hem dem från dagis fick han ha på sig dem. Efter tre timmars utevistelse var han kruttorr och varm. Wow! Torr och varm var inte Tobias, vars regnbyxor nog inte är täta på knäna - sen hade han nog stått med fötterna nere i vattnet/sjön de byggde så att det kapillärt sugits upp på insidan av byxan också... Jag måste plocka fram de riktiga regnkläderna nu! Sen måste man i och för sig fortfarande förklara om och om igen att det inte går att bada bara för att man har galonkläder på sig...

Nöjd och glad OCH vaken!
Ellinor höll sig vaken hela vägen till förskolan, hela vägen hem och sen en dryg timme ute i vagnen! Jag fattar ingenting! :-D (kan ha att göra med vår gedigna tupplur mellan 11:00 och 13:30 på förmiddagen?) Det bästa av allt var att hon var vaken och nöjd. Trevligt! Kanske tyckte hon att det var intressant med regnets knattrande på hennes "tält"?

Trixigt att rulla cykel med alla regnkläder/handskar.
Så blev det (äntligen) dags att prova nya cyklarna. 
Tobias - LÄTT SOM EN PLÄTT! :-D Klart han kom ihåg hur man gjorde! Vilken lättnad. Men nya cykeln är lite lite för stor så han kommer inte igång riktigt själv, vi måste säkert öva lite till så han får snits på det.
David fick lyckligt prova på att sitta på cykel utan stödhjul men det gick inte alls att cykla, han lutar ohemmat i fallbenägna vinklar. Vi får fundera på stödhjul eller om vi skall traggla vidare utan.
Sen hjälper det ju inte någon av pojkarna att de hade blöta/tjocka regnkläder och vantar på sig heller. Inte för att det påverkade humöret dock! :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nu har den börjat, sandgrävningen, bägge fullt upptagna med spadarna i blötsanden
Ellinor tittar intresserat ut på regnet på suffletten till vagnen, helt öppna och intresserade blå ögon
Hur gick det för cyklisterna, var den tjurig, Davids cykel?
Kramar

en annan sa...

Ja David fick trixa en del för att få cykeln att gå dit han vill. Han är ju inte alls van att hantera tvåhjulingar! :-)

Kram!