fredag 12 december 2008

Dagmammavisit

Skall just hugga in på pappas
thaiglaserade kycklingspett med ris

Pencillinet gör sitt jobb, vi har inte märkt av några biverkningar. Tobias har något sämre aptit men inte värst ändå. Han har varit så gott som feberfri idag, men han har sovit mycket mer än vanligt senaste dagarna. Det är ju bara bra! :-)

Otroligt smart av mataffärerna att alltid bjuda barnen på banan!

Vi har varit på daghemsvisning i eftermiddag! Det visade sig att damen S pratat med tidigare i veckan (och som låtit så otrevlig då) var en äldre finlandssvensk dam som inte var det minsta otrevlig! :-D SÅ S-K-Ö-N-T! :-) Vi känner oss trygga med att lämna Tobias i hennes vård den 13 januari. Men hennes hem ligger ju rent geografiskt inte så bra till, så vi står kvar i kö för dagisplats närmare hemma.

Tobias blivande dagmamma är alltså en tystlåten men godmodig dam som med en tilltalande naturlighet umgicks med de tre barn som var till städes när vi var på besök. Två av dem ville inte komma ut från middagsvilan för att S och jag stod i hallen och pratade med henne. Men efter ett tag tinade den tvåårige lille Daniel upp och kom ut och lekte med Tobias. :-) Hon har hand om 2 tvååringar, 2 fyraåringar och en femårig "stor" tjej som går över till sexårsverksamheten i januari när Tobias börjar. Så hon har hand om totalt fem barn, Tobias blir yngst. Jag hoppas så att han lär sig gå i jul!! :-)

Tobias fann sig för övrigt omedelbart tillrätta, förmodligen för att vi stod där och pratade, men han tog sig för att leka i lekrummet (förtjust) och undersökte noggrannt hallbordet med duk, adventsljusstake och en samling porslinstomtar (!). Han var duktig dock, och höll sig till att peta försiktigt på en av tomtarna. Allt var helt och alla var glada när vi gick (speciellt den lilla tjejen som inte kommit ut ur sitt rum sen vi kommit dit). I januari skall S börja inskolningen, jag vill dela det på något vis men vi får se hur det går att ordna med föräldraledighet och semester.

Tittei!

Inga kommentarer: