torsdag 11 december 2008

Dubbelsidig öroninflammation

Igår var vi till sjukhuset med Tobias på ett bokat akutbesök (konstigt begrepp!). Det visade sig att lilleman har dubbelsidig öroninflammation och mellanöronsinfektion på vänster öra. Läkaren såg att hans trumhinna var lite "grumlig" och att det förmodligen var ett litet hål i den.

De sög ur hans lilla öra med en öronsug, gossen var ganska tålig även om hans ansikte gick igenom alla uttryckslägen fram till det där tysta skriet följt av ett väldigt vokalt dito när han till slut fick nog. Till råga på allt började han blöda näsblod, det kändes inte speciellt roligt. Men när doktorn slutat lysa honom i öronen var allt bra igen och han var vid gott mod resten av kvällen.

Vi fick en tio dagars penicillinkur att ge honom och order om att servera Alvedon omväxlande med Ipren för att hålla smärta och infektionsnivåer nere. Sen skulle vi hålla hans huvud torrt vid bad och tvätt också. Det rinner fortsatt ur vänsterörat och han är ruskigt snuvig. Men det känns på något vis otroligt skönt att veta varför han inte sovit så bra senaste veckan och varför han varit så hängig och inte sig själv. :-)
Tur som var verkar han verkligen gilla pencillinet också, han sög girigt i sig av blandningen när vi serverade den första igår (tack Apoteket för att ni blandar så goda blandningar åt barn!). :-)

Inga kommentarer: