söndag 8 januari 2012

Griljering


Julen är INTE över ännu, lokalt i alla fall. :-) Njuter allt som går till nästa helg då pynt och pyssel och röda färger åker tillbaka i lådorna igen.
Årets griljeringsröra (stor skinka):
2 ägg
3 msk grovkornig senap (söt & stark)
1 msk honung
4 skorpor (eller en lagom mängd ströbröd)
3 msk hela kryddnejlikor
1 tsk kummin
nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop ägg, senap och honung. Krossa tre av skorporna, spara en att strö på toppen (jag gillar krispet som blir) och blanda i. Mortla kryddorna med saltet och blanda i (spara en handfull kryddnejlikor till dekoration).
Låt blandningen stå och dra i 10 minuter.
Bred på röran på skinkan och strö över en delmängd ströbröd/skorpsmulor. Dekorera med hela kryddnejlikor.
Grilla i ugnen i 200 grader till griljeringen fått fin färg.

1 kommentar:

Birger sa...

Det är ju nästan så man måste köpa en skinka till...:)