onsdag 4 juni 2008

En rik dag


Idag var första gången som alla fem barnen i föräldragruppen faktiskt lekte med varandra. Det var oerhört roligt att sitta med och titta på! :-D De är inte små bebisar längre, som ligger och dreglar som små kålmaskar på golvet. Nu sitter de upp (nåja, nästa alla. Bara Lilly kvar nu, och hon sitter med stöd!) och pysslar med leksakerna, klappar på varandra och ser allmänt förtjusta ut.
Samtliga barn hade problem att koncentrera sig på maten idag (vi matar dem i omgångar, allt eftersom barnstolarna blir lediga) eftersom det var så mycket skoj som försiggick nere på golvet intill bordet. :-) Tobias nästan slogs med Olivia om hennes fantastiska brandbil (med allehanda knappar och ljud) och ett långt tag satt Tobias och lyfte och tittade på alla de fantastiska leksakerna helt för sig själv (föredömligt nog medan jag åt lunch). Så otroligt stor skillnad mot första gångerna vi träffades!! :-)

Jag och Tobias tog bussen från Olivas hus till centrum och på vägen därifrån träffade vi på Matilda och hennes mamma som var på väg hem från dagis. De tog en omväg och följde oss en god bit på vår väg så vi fick en trevlig promenad och pratstund i den sköna eftermiddagssolen. Väl hemma skottade jag i Tobias en portion "Västkustgryta" och efterrätt och sen hoppade vi snabbt in i bilen för en tur till IKEA. Där inköptes efterlängtade förvaringsartiklar av olika slag - nu skall det bli ordning och reda i Tobias garderob!! :-D


Allmänna tankar och iakttagelser (alltså inte direkt på ämnet Tobias):

S är mycket för åkturer. Igår åkte han X-bussen tillbaka till stan. Han somnade 20 minuter innan han var hemma och busschauffören (den lymmeln!) kollade inte att bussen var tom före han åkte till garaget. Idag åker han hydroplan till Sandhamn. Tämligen äventyrliga åkturer båda två, vilken som var mest adrenalinladdad är det nog bäst att herrn själv definierar...

Ödets ironi att jag nästan halkade omkull på de på marken kringströdda bitarna av den krossade "kör sakta lekande barn" skylten.

Och i morse kom alla brädorna från brägårn.

1 kommentar:

Morskan sa...

Ja, fatta... :O) Så fort lill-Tobias blir stor!
Och ooh ha hah haa, vilka åkturer han företar sig, den gode Stig! XO)