måndag 12 januari 2009

En liten hamburgare

Jahapp, vad skall nu hända?

325 kcal

Det är vad som försvann in i Tobias till kvällsmat...! S blev lite förvånad och säkerligen lite besviken eftersom han räknade med att få äta upp resterna. Till saken hör att Tobias två timmar innan skottat i sig en stor burk barnmat så han borde inte ha varit hungrig. :-)

Hmm... den här var märkligt rolig att tugga på! (lökring)

Vi hastalavistade iväg till Biltema i Uppsala för att köpa en barnstol till S cykel. Han har listat ut att det är nästan omöjligt att ta sig till dagmamman per buss och fot (tidsmässigt vill säga), så han har bestämt sig för att testa att cykla. Det är klart att det går att ta sig dit per fot, men det tar en himla tid.


Tobias blev jäääättetrött när vi lastade honom i bilen efter maten, somnade nog ögonblickligen. Sen fick vi in honom i huset och av honom kläderna utan att han vaknade, men när jag öppnade blöjan slog han upp sina blå. Nåja, det var ju kanske lika bra det, då fick jag i alla fall tvätta bort alla matrester från hans händer innan pyjamasen kom på... Sen var det lite jobbigare att somna om, men efter en dryg timme ungefär lugnade han sig och bestämde sig för att sova (han låg länge och väl och sjöng för sig själv).

Såhär trött blir man av att utflykta på kvällen...

Vi köpte en cykelhjälm (blå marihöne/nyckelpiga, strl xs) på Babyland till Tobias också. S blev så inspirerad av cykelmeckandet att han tog en snabb testtur på ekipaget. Tur det! Han listade ut att det nog kan vara klokt att leda cykeln uppför och nedför höga trottoarkanter samt att han måste ta det väldigt varligt när han skall slänga benet över sadeln för att kliva av och på...

Imorgon är första dagen hos dagmamma!! S skall vara där 09:15 och spendera en första timme där. Vi antar att han får mer fullständiga instruktioner då (om vad vi bör packa i Tobias dagpackning och vad som skall vara kvar hos dagmamman).
Oh så spännande!

Inga kommentarer: