måndag 3 augusti 2009

Spjälsängen

En decimeter till godo

Tobias sover tryggt i sin säng. Har varit in till honom tre gånger ikväll (i snabb följd), det är ovanligt. En gång per kväll brukar han som regel vakna och leta efter nappen eller bara vilja ha tröst eller vatten. Det var inte så länge sedan som han sov riktigt illa och flera gånger slutade det med att vi lade honom i den stora sängen i hans rum. En hel natt har han sovit i den stora sängen och den morgonen kom han luskande ut i hallen alldelens själv när det var dags att vakna. :-)

Vi drar oss för att flytta över honom till den stora sängen av just den anledningen - "nattvandring". Det vill säga att han skall komma på att han kan gå upp och ut till oss när helst han vill. Jag tror det är givet att de flesta barn testar detta och utvecklar mer eller mindre intrikata anledningar till varför de måste få vara uppe/komma upp (jag minns till och med själv hur det var när jag var liten!). :-D Det är inte det att han inte skall få sova i stor säng, och inte heller tänkte vi missunna honom att få lära sig det där med att ligga kvar och somna om i egen säng (istället för att vandra). Men han är så liten och vi har ju en annan liten att passa om nätterna just nu...

För ett år sedan låg Tobias på "övre"
läget i spjälsängen, i vårt sovrum. :-)


Vi har löst bestämt att Tobias skall få ligga kvar i spjälsängen till David är stor nog att flytta in i den, det vill säga om tre-fyra månader eller så (det var då Tobias växte ur korgen i alla fall). Men vad om Tobias växer ur spjälsängen innan dess??!! :-o S insåg härom kvällen att det datumet förmodligen inte är så långt bort i tiden, när Tobias sträcker ut sig är det bara några centimeter till godo mellan honom och spjälorna i huvud/fotänden!

Ett år sedan...

Inga kommentarer: