tisdag 1 mars 2011

Limmat och klart


Fort går det. När olyckan är framme. Denna gången hade vi tur - allt som hände var att Tobias slog upp ett hack i hakan. Han hade gömt sig i tvättkorgen och när han skulle klättra ut föll den över ände och han stöp med hakan först ned i tvättstugans hårda hårda klinkergolv.

Jag hörde dunsen, den efterföljande gråten var ungefär 100% mer allvarlig än motsvarande gråt när han "bara" slagit sig och jag vände mig om och plockade snabbt upp honom från golvet för att trösta. Han blödde ordentligt i ungefär 15 sekunder (tillräckligt för att bloda ned både sig och mig, men bara lite) och sen var det frågan om att med gemensamma krafter distrahera honom bort från smärtan så att vi kunde tvätta av honom och beskåda eländet. Eländet visade sig vara ett mindre än fem millimeter jack i hakans undersida, rakt men djupt.

En kort konsultation av Vårdguiden senare åker Tobias och S till närakuten för att laga hakan. Tack och lov behövdes det inte sys utan det gick att limma ihop. Tobias charmade alla på vårdcentralen och åt sin medhavda kvällsmat i väntrummet (leverpastejsmörgås och banansmoothie) för att därefter somna i bilen på väg hem. S bar in Tobias och jag klädde av honom direkt i sängen (han fick åka till vårdcentralen i pysj). Sen dess har han sovit.

Nu får vi hoppas att den unge mannen kan låta bli att klia/pilla upp såret bara!

Men herrejösses.

3 kommentarer:

Morskan sa...

Men lille vän! :o Jag skall blåsa på hakan imorgon. :)

*kramar*

en annan sa...

:-) Skall hälsa honom det imorgon bitti. :-)

*kramar*

Birger sa...

Hemmet är farligt, tänkte på honom igår när jag dammsög "brödlådan" i spisen, han satt ju så glad i den en gång
Kram till barnet