onsdag 23 april 2008

Skönt!


Vi fick oss en promenad i alla fall. En timme runtomkring i området. Solen lyser fantastiskt fint, det blommar påskliljor, blåsippor och vitsippor. Fåglarna kvittrar och det hoppar ungar på studsmattor på strängt taget varannan tomt. På en tomt hade de till och med seriekopplat tre studsmattor! :-D

Tobias somnade strax efter vi kommit av vår egen tomt. Skönt för honom att äntligen få sova denna sömnlösa dag. Sen vaknade han till lite vid brukshundsklubben men somnade sedan om. Nu ligger han och sover utanför huset.

Vi orsakade en smärre kris på vägen. Jag rullade förbi brukshundsklubben med en förflugen idé om att titta på den pågående hundägarkursen en stund när nu Tobias ändå sov så gott. Instruktören hade två tollare i band och en av dem spanade in oss så fort vi dök upp vid banan och verkade tämligen glad och fokuserad på oss. Instruktören valde att gå av banan för att hunden var så okoncentrerad, på vägen mot bilen hälsade de glatt på oss och hon förklarade för hunden "nej, det är inte din gamla matte" och för mig "den här hunden vet vad barnvagnar är". Åh. Jag fick omedelbart en vision av att den stackars hunden blivit omplacerad för att matte och husse eller bebis antingen blivit allergisk eller inte längre hade tid med vovven. Och hunden såg plötsligt delar av sin gamla "flock" och blev så jätteglad. Uschiamig så tråkigt. Och hundstackaren började gnälla olyckligt (vänd åt vårt håll hela tiden) när hon blivit instängd i hundburen i bilen. Himmel. Tobias vaknade av ljuden, så jag rullade så snabbt det bara gick därifrån. Tack och lov slutade hon yla när vi kom utom synhåll. Oj oj.
Jag tror inte jag vågar stanna till där igen på framtida promenader...

Jag tog en extra sväng runt ett par kvarter och Tobias somnade om efter en liten stund.

3 kommentarer:

Morskan sa...

Men himmel! Stackars vovve... Man ser ju de där annonserna, om vovvar som måste flytta. Tänkte på det när vi hade Smilla häromdagen. Hon bara litade fullständigt på att vi, en vilt främmande familj, ville henne väl. Hon tydde sig till oss och köpte totalt det vi gjorde under dagen. Men SÅ glad hon blev när husse kom!

teapot sa...

Ja fatta. Usch! Och så skönt det måste vara för Smillas husse att hon ändå blev glad när han dök upp! :-)

Morskan sa...

:O) Jo!
Så ljuvligt det ser ut på bilden!
*pussaråkramar*