torsdag 31 juli 2008

Första "pull-up" blöjan


Nu har jag precis spenderat väl över en minut på att försöka få på en svettig Tobias en sk "pull-upp" blöja. Det är väl enkelt konstaterat att en sådan blöja förmodligen är ANINGEN enklare att använda på barn som kan stå själv. Och kanske enklare att använda på barn som inte är helt klibbiga av svett?

Vi fick ett provpaket Up&Go från Libero för många månader sedan, jag kom på att jag skulle kolla vilket storleksintervall det rörde sig om och det visade sig att de bör användas "nu" eftersom de passar strl 7-11 kg. Vi får väl brotta oss igenom den lilla förpackningen, känns ju synd att slänga bort dem! :-)

6 kommentarer:

Morskan sa...

Men du! Lill-Bias kommer inte att öka lika brant i vikt hädanefter. Jag tror att de kanske räcker ännu ett tag? Och nog går det väl att luta Tobias stående mot ens bröst medan man halar upp blöjan? För visst är det enklare att dra på dem på ett stående barn än på ett liggande. :O)

en annan sa...

Ah, nej det hoppas jag verkligen inte. Men han väger ju närmare 11 kg, så de räcker ju inte allt för många månader till. :-) Skall testa om han kanske hellre står upp och får på sig blöjorna, hm!

Morskan sa...

Men han vägde ju drygt 9,7 kg. Det är MER än ett kilo kvar till han väger 11. Tobias är ju större än båda våra, men Rubbe vägde i alla fall 9,24 vid knappt 8 mån och 10,02 vid 10 mån, så ökningen bromsade in ordentligt där. Vid senaste vägningen på BVC (19 månader) vägde han 11,58 kg. Norah vägde 8,7 vid 10 mån.!

en annan sa...

Sant, jag glömmer hela tiden detta! :-D Jag provade för övrigt ha honom stående, men han krånglade minst lika mycket om inte mer då... :-/

Morskan sa...

Ok. Klart det är svårt att stå och klä på sig, särskilt när man inte är van (vara sig barn eller förälder!). Det ger sig, men byxblöjorna är helt klart lättare att dra på i stående. Lägg bort dem ett tag igen!

en annan sa...

Det var så litet paket att de är slut nu, tror det var max tio blöjor. :-)