onsdag 5 november 2008

Vår första pumpa

På ett infall köpte jag en pumpa hem till oss när jag hade köpt in tio stycken till jobbet för en impromptu pumpa-tävling där förra veckan (kolla bilderna här).
Vi måste ju testa själva! :-)

S tog sig an uppgiften med förvånande entusiasm (jag sydde en halloweenduk till köksbordet istället) och här nedan kan ni se resultatet av pumpakarvningen! :-)


De luktar inget vidare!


Locket av!


Inkråmet i soporna (en del gillar att rosta fröna)


Skrapa ren insidan



Tadá!


Och så med lys

Priset på pumpa varierade verkligen mellan butikerna, var förmodligen just inför denna helg lite dyrare:
Coop Forum 9:90 kr/kg
ICA MAXI 12:50 kr/kg
Vinn (Stinsen) 18:90 kr/kg

Jag misstänker att dessa "halloweenpumpor" dessutom är en särskild sort eftersom den man kan köpa till matpumpa andra tider på året tenderar att ha grå/grönt skal och mycket mer kött. Men det är trevligt med den orangea färgen, det är det! :-)

Vår pumpa får väl stå ute nu till den börjar se trist ut, den funkar ju som lanterna om vi skulle ha anledning att bjuda på fest igen. :-) En av kollegorna tog hem en av pumporna från tävlingen på jobbet och fick den stulen natten till måndag! Va?? *skakar på huvudet*

Vi fick ha det lite allhelgonafint, S partaj på lördag spillde på den nya duken, men det var ju bra för annars hade det ju runnit på golvet. :-) Dessutom vågar vi inte ha lång duk på bordet så länge Tobias är så lurig som han är, älskar att smyga fram och dra ned allt han når från bordet. Lätt att föreställa sig effekten av en neddragen duk...! X-)

Inga kommentarer: