onsdag 22 december 2010

Dagsformen

Båda barnen har diarré, det blir ett par klädbyten per dag på David och Tobias har (ta i trä) lärt sig kontrollera magen lite bättre men har oerhört bråttom in på toa när det är dags. Tvättmaskinen får gå varm. Idag tvättar jag sängkläder så att vi kanske begränsar smittspridningen något. Tobias har inte fått tillbaka ögoninfektionen och Davids verkar vara på väg att ge sig, han kunde öppna ögonen själv i morse i alla fall. Tobias förkylning har däremot tagit ny fart och han snorar mer än någonsin och hostar ganska illa. David hostar också lite mer idag än tidigare men snorar faktiskt inte alls (!).

S är dålig, inte fullt lika dålig som igår (då han låg större delen av dagen, med migrän utöver bihålornas ihållande värk), försöker desperat jobba lite hemifrån så att han kan lämna ifrån sig rapporter som är allvarligt försenade på grund av denna sjuka. Jag har fått ögoninfektion även på höger öga så nu är det grusigt deluxe, båda ögonen är förutom kladdet röda och omgivna av svullna ögonlock, känns helt underbart. Värker gör det i hela huvudet, öron och bihålor känns bortom all räddning. Halsen värker som bara den och jag får hysteriska hostattacker då och då men jag har i alla fall normal röst. Jag borde också jobba, skall försöka få in ett out of office meddelande i alla fall, så att folk vet var de skall vända sig.

Vi skulle ju egentligen ha varit på väg mot Luleå idag, men det känns skönt att vi inte är det. Varken jag eller S är i form för bilkörning. Med tanke på hur illa vi/barnen sover och all tvätt vi fortfarande måste hantera, samt ännu hemskare - hur illa vi skulle smitta alla kära med våra baciller så är det summa summarum extrem tur att vi inte är där nu... (även om vi verkligen skulle önska att någon kunde ta hand om oss just nu!).

Nu skall vi bara gruva oss fram till hur vi skall kunna ta oss ut och fylla på medicinförrådet och handla lite jul-aktig mat. Jag hade planer på att packa in barnen i bilen och bara få det gjort idag, men jag orkar inte riktigt (speciellt inte med tanke på att jag måste preppa för att hantera minst en bajsöversvämmning med detta värkande huvud). Dessutom var det -24 på morgonen och det gjorde ju inte ärendet mer lockande...

2 kommentarer:

Birger sa...

Det var det värsta, det är ju synd om er, hela bunten. Finns det ingen hemsjukvård som kan rycka ut?
Ni skulle ha varit här och grottat ner er

Morskan sa...

*kramar*