torsdag 23 december 2010

Julgodis

Det förlösande faktum att vi inte har några planer what so ever gör att vi istället gör precis vad som faller oss in. Efter jobbet köpte jag nötter (både osaltade kashews och mer reguljära saltade jordnötter) och hade i bakhuvudet att det kunde vara idé att försöka sig på receptet på julgodis syrran länkade till härom kvällen.

Jag kokade tomtegröt (risgrynsgröt) och behövde sysselsätta barnen med något som samtidigt innebar att jag kunde hålla koll på grytan. Ett barn på varsin stol på ömse sidor om mig vid spisen. Två påsar med nötter. Mängder med bullformar. Två fat. ICA's Block och Odense mörk choklad smält i microvågsugnen (jag vet, jag kommer att hamna i barnuppdragelsens helvete för att jag låter mina barn äta transfetter!), jag blandade för att det inte skulle bli för starkt för barnen... hå hå ja ja.

Tobias öste entusiastiskt i jordnötter i formarna när jag först visat honom, efter en liten stund fattade han galoppen och begränsade mängden till några få i varje form (men oh vad det var roligt att ösa omkring med dessa nötter!). :-) David fattade direkt vad som gällde och plockade otroligt petnoga en och en kashewnöt i formarna. Vissa provsmakade han på vägen mellan påse och form och de fick bo i en egen form (jag fick skynda mig att styra upp). Sen hällde jag bitte lite choklad över nötterna och ställde (till pojkarnas frustration) in faten i kylskåpet.

Det var precis så lätt och så gott som blogglänken antydde! :-D Mest roligt var nog att båda barnen så utan vidare fattade galoppen också, nästa år kanske Tobias kan hälla chokladen också, men då måste vi nog ha lite mer... :-D

Julgodisarna var färdiga att provsmakas redan efter middagen.

David ÄLSKADE sina julgodisar!!

Tobias tyckte de var roligare att göra än att äta. :-D

5 kommentarer:

Birger sa...

Ser ut som det recept syrran refererade till :)

en annan sa...

Och visst är det det! :-D

Birger sa...

;-)

Anonym sa...

He looks so pleased with his yummy chocolatey treat! Love that picture! Got to try out that recipe xoxo

Anonym sa...

I love the expression on his face! Looks just like Even after he gets his chocolate fix! :p Have to try out this recipe, looks yummy!