lördag 22 december 2007

Frosten i Norge ær vacker

Vi har nu spenderat två dagar i Norge hos Tobias farmor och hennes sambo, børjan av en før oss ovanligt lång och skøn julledighet.

S har till min førskræckelse lovat att jag skall ordna en "svenskejul" någon av mellandagarna, hans syster och mor kommer førstås att hjælpa till att ordna det hele, men ændå! Jag har ju alltid mest larvat omkring och dukat fram och diskat upp kring julen. Har aldrig sjælv ordnat en endaste ting med sjælva maten... Ugh.
Vi får ægna oss åt lite research på nætet infør morgondagens shoppingtur.

Tobias skøtte sig helt exemplariskt på resan hit, han somnade nær vi satte oss på plats i planet och det gick inte alls att væcka honom før att amma nær vi startade, och det var knappt så han var vaken nog att æta nær vi gick ned før landning. Inte ett pip på hela vægen, duktig gosse! Damerna som satt på raden bakom "ååhade och oohade" øver hur søt han var och konstaterade att det var førsta gången de "inte hørt" att de satt intill en liten bebis på planet. :-)

Førberedelserna før resan var lite mindre harmoniska dock, vi tog det liiite før lugnt på morgonen så packning och påklædning blev lite stressigare æn vi tænkt. S fick ensam springa runt till grannarna och dela ut julgåvor och julhælsningar, inte alls som vi tænkt - att vi skulle introducera Tobias till våra trevliga grannar och personligen ønska dem god jul... Å andra sidan var de inte hemma någon av dem, så det hade ju inte gått i vilket fall... :-D

Hær på Kapp har vi fått eget rum, nyrustat och fint, med en stor resesæng till Tobias. Igår kvæll lyckades vi lyfta øver honom till den nær jag ammat sista svængen och så sov han i den från strax efter midnatt till fem på morgonen, jætteskønt! :-)
Den ær stor, sængen, men det ær bra øvning infør tiden nær han skall børja sova i spjælsængen hemma. Han børjar nærma sig øvre storleksgrænsen før korgen snart, det ær inte længe till han når från ænde till ænde i den.

Nej nu ær det sækrast jag børjar inventera nætet efter svensk julmat... 8-)

Inga kommentarer: