söndag 9 december 2007

Lukrativt biobesök


Barnvagnsbion var en hit, på många vis. :-) Jag och kollegan träffades i Kista och jag fick träffa hennes underbara lilla tjej (två dagar yngre än Tobias). Det är så häftigt att se bebisar i samma ålder och se att de är så himla lika och ändå så olika. Hon hade en vansinnigt söt mun i ett litet ansikte och smala händer (långa fötter), helt annorlunda än Tobias söta mun i hans alldelens runda ansikte och hans knubbiga breda händer. :-)

Filmen var väl sisådär, kanske ingen jag skulle rekommendera men det var en lagom "tjejfilm" man klarade av att hänga med i trots att man hade en stundtals både hungrig och ljudlig bebis i famnen (för att inte nämna alla andra bebisar som gick igenom sina respektive cykler av gråt av olika anledningar).
Filmen: "Evening" (imdb länk)
En film om en äldre dam som ligger för döden och minns sin allra första kärlek. Fin på många sätt, men den påminner alldelens för mycket om en annan film "The Notebook" (imdb länk) som på alla sätt är hundrafalt mycket bättre (jag gråter alltid floder när jag ser den!) och jag har svårt att rekommendera Evening, om man kan se The Notebook istället.

Barnvagnsbio - hur funkar det då? Jo salongen är lite ljusare än vanlig bio och volymen är lite lägre, det är fria platser (man får sitta var man vill) och en paus i mitten av filmen. Vagnarna parkerar man utanför salongen (stöldsäker plats). Filmen började 11:00 och vi var klara strax före 14:00. Salongen vi satt i hade så gott om plats mellan raderna att man lätt fick plats med en mjuklift eller liknande som bebisen kunde ligga/sova i. Något sådant hade inte jag med mig så jag hade Tobias i knät/famnen hela filmen. Men det gick bra det med! Fikat i pausen var lite trixigt, att bära på Tobias, handväskan, en dricka och en bulle gick bara inte. Om det blir fler barnvagnsbiobesök skall jag ta med Babybjörn-selen, det var minst en mamma som hade en sådan och det var ju helt perfekt i pausen. :-) Alternativt tar jag med handtaget till liggvagnsinsatsen och bär med mig den in.
Jag bytte blöja en gång under filmen, det gick bra att göra i de mjuka mattklädda trapporna längs ena väggen. Annars fanns det förstås skötbord inne på toaletterna utanför, men jag valde att inte missa något av filmen (SF berättade att det gick bra att byta inne i lokalen också).

Det var trevligt att komma ut och träffa kollegan och hennes dotter, lite vuxet sällskap, kul att se film (alltid kul!), men bäst av allt var att diverse Pampers och Semper (tror jag det var) delade ut en hel massa gratisprodukter. :-D Eftersom det var sista biobesöket för säsongen delade de ut _allt de hade_ så jag fick knappt plats med Tobias i vagnen när det var dags att åka hem! :-D Tre blöjpaket, fyra paket våtservetter och en hel kasse med ekologisk barnmat som håller till 2009! Himmel! :-)
Och jag som tänkt åka och köpa blöjor efter bion! :-D


Efter bion åkte jag förbi jobbet för att hämta världens bästa pappabok som kollegorna skramlat ihop till (den är otroligt bra!) och blev haffad av chefen som ville informera om företagets stora omorganisation (!). Tobias klarade nästan hela det mötet, men han blev tvärt hungrig och fick inta en något stressad måltid inne på ett konferensrum varefter chefen och jag avslutade lite hastigt. Omorganisationen innebar förstås lite att fundera på, men ingen större kris.



Resten av veckan förflöt bra, det har regnat mycket så jag har inte promenerat så mycket. Jag och Tobias åkte in till centrum för att kolla in lite potentiella julklappar (hittade ett par, tack och lov) och lyckades spendera hela fyra timmar i relativt lugn bland kläder och klappar. :-) Tobias var lys vaken när vi rullade varv på varv inne på H&M's barnklädesavdelning, hur kul som helst - han var nöjd så länge jag hade sufletten nerfälld så att han kunde titta på alla färger som rullade förbi... Sen ammade jag och bytte blöja två gånger i det relativt trevliga amningsrummet inne på centrum. Sista gången fick jag sällskap av en syrisk kvinna med en fyra månaders pojke och hennes man och hennes mor (!). Mormorn var en pytteliten och krokig liten rynkig tant med huckle som pratade snudd på oavbrutet med mig och Tobias, och hon gullade ivrigt med Tobias och hjälpte mig till och med att klä på honom... himmel alltså. Men jag kunde inte annat än skratta... :-D Tanten var ytterst fascinerad av hans ögon, så blå de var. :-)

Idag har vi hälsat på två kollegor som väntar barn den 6/1 2008 (de väntar barn tillsammans), det var trevligt. Tobias var inte precis på humör men de skrattade lite godmodigt och konstaterade att det var en liten inblick i vad som komma skall... Direkt därifrån var vi hembjudna på middag till kompisarna med den underbart charmiga lilla Matilda. Lägg till detta att S har hunnit med en julfest, en förläggarmiddag (representation ute på stan) och en leverans, och summa sumarum innebär att det har fullt upp denna vecka.
Nästa vecka har vi lovat sova mer!

Och det är ju tur att just nu inte är nästa vecka, eftersom vi sitter uppe och surfar och spelar medan sonen sover gott mitt i vår säng... 8-)



Pappaboken: "Pappor föder barn"
Gunilla Bergensten
Kartonnage. Egmont Richters förlag AB 2000-11.
ISBN: 9177094182 / 91-7709-418-2
EAN: 9789177094180

http://www.bokrecension.se/9177094182

Inga kommentarer: