torsdag 4 september 2008

Krassligt men rätt bra ändå

Lång gutt!

Nu är det verkligen vi vuxna det är synd om. Fast det räknas ju inte. Vi biter ihop och tävlar i smyg om att vara allra ynkligast (för då måste den andra ta hand om en...). :-D Tobias mår som sagt ganska bra nu, han är lite snorklig i näsan och hostar lite till och från, men han är i övrigt ganska mycket sig själv.

I morse fick S och Tobias världens sovmorgon, de kom inte ur sängen före 11:00! Det kan ha påverkat resten av dagen för Tobias ville verkligen inte sova nu när vi lade honom (och nu har han precis vaknat igen). Han bara krånglade och grät, jättejobbigt! Det kan också vara gröten han ätit, vi köpte risgröt som han fått prova för första gången och han har varit lite hård i magen idag. Men det är svårt att säga som vanligt.

Vi bestämde oss för att prova börja lägga honom att somna själv igen, precis som vi gjorde förut. Det vill säga att jag ammar honom nere i soffan innan det är läggdags och sen går vi upp och lägger honom att somna i egen säng istället för att han somnar vid mitt bröst. Det känns viktigt att komma tillbaka till det igen, både för de tillfällen framöver när jag inte är hemma för att amma honom till sömns på kvällen och för sådana kvällar som ikväll när han inte verkar finna någon ro.

Diskmaskinen ÄR oemotståndlig

PS. Jag såg undersidan av Tobias fötter när han tumlade baklänges av diskmaskinslocket härom dagen. Han slog sig men verkade inte speciellt avskräckt, han satte sig upp, hittade igen locket och klättrade raskt upp igen! X-)

Inga kommentarer: