torsdag 23 april 2009

BVC - ett och ett halvtårskontroll


Ålder: 1 ½ år
Vikt: 11 525 g
Längd: 81,5 cm
Hattstorlek: 48,3 cm

Vaccin:
Priorix "MPR" mot Rödahund, Påssjuka och Mässling.

Kontroll:
  • Rita
  • Bygga klossar
  • Ordförståelse

Tobias ritade tveksamt med en gul krita och lite ivrigare med en blå, alstret han producerade skrev Yvonne namn och datum på och den får vi igen vid hans femårskontroll. :-) Det var inte helt enkelt att rita för lilleman, men med tanke på att han bara provat det endast två gånger tidigare måste vi nog känna oss nöjda...!
Klossarna klarade han av att bygga med hur enkelt som helst men ordförståelsen var det skralt med. Vi har ju inte övat alls! Hon undrade om han kunde peka på sin mage eller näsa eller något liknande och det kan han ju egentligen inte alls, ibland pekar han på våra öron, ögon och näsor och vi upprepar glatt vad det är. Men han pekar aldrig (på uppmaning) på någon egen kroppsdel. Däremot förstår han ju helt utan problem när man ber honom gå och hämta saker eller när man säger att vi skall gå upp/ned eller gå och ta på kläder etc. Så visst förstår han massor, bara inte just de där orden som man tydligen normalt börjar med... 8-)

Nästa "officiella" kontroll är inte förrän om ett och ett halvt år (treårskontroll) men Yvonne bjöd oss att för all del titta in en gång eller två mellan nu och då. Hon pratade även om att eventuellt komma hem till oss när bulan landat eftersom hon inte var med från början med Tobias. Men det hängde lite på om hon hunnit gå på semester eller inte när det är dags. :-)

Inga kommentarer: