onsdag 22 april 2009

Inskolning - andra veckan

Pysslingen

Nu har vi skolat vidare och det börjar ta sig. :-) Första veckan var bara roligt, nu denna vecka har vi lämnat och hämtat med korta dagar för Tobias (9-14). Idag sade Monique att "Tobias har varit glad idag" och det är ju storslaget. :-D Han verkade verkligen ha kul förra veckan, men då var ju jag med och det var inte direkt något "bus" på samma sätt som det kan vara hemmavid. Om han har börjat vara glad tillsammans med Linda och Monique så finns det ju hopp om att han kommer att kunna bli ganska "nära" med dem (som han hann bli med Brita på knappt tre månader). :-)

Stora barnen på väg ut på tur

Idag hade de gått runt huset, det hade Tobias gillat (förstås) men inte heller den här veckan kommer de små barnen att vara ute längre än så (har vi fått höra). Men så snart sandlådorna är färdigbyggda skall även de börja spendera mer tid ute.
Nu är de flesta klätterställningarna färdigmonterade, men de håller på att bygga "ramar" (på marken) runt dem i trä där jag antar att man sedan kommer att fylla med sand och sedan skotta tillbaka jorden runtomkring. Först därefter går det väl att rulla ut gräset. Eller så kanske man måste vänta med det till det är garanterat frostfritt?

Gården

Jag var på konferens måndag-tisdag så Tobias och S klarade sig själva, idag lämnade jag och S hämtade. Torsdag-fredag är S på konferens så då får Tobias och jag klara oss själva. Men det känns inte alls lika "tungt" nu som när han var sjuk och inte åt helt som han skulle. Han har otroligt mycket mer energi och det är inte för kallt för att vara ute och leka lite även efter dagis så att han får spendera lite spring i benen. Dessutom har han faktiskt sovit en minst timme varje dag på dagis så han är inte helt kaputt när vi hämtar honom. :-)
Men vi har fått lägga honom en timme tidigare än vanligt sen vi började skola in, det är helt klart så att alla intryck behöver tid att processas.
Och han är glad på morgonen, det är en trevlig skillnad! :-)

5 kommentarer:

Morskan sa...

Å, det låter så bra och det _är_ så bra med förskola! :O)

en annan sa...

Ja! Det är så fantastiskt att det känns så bra här också, med tanke på att sammanslutningen av dagmammor och deras "lokal" fick mig att känna mig mycket tveksam (och det bara under de tre månaderna det pågick).

Morskan sa...

Du menar tveksam till att lämna dagmamman? Eller?
Ja, vi provade ju aldrig dagmamma, men efter den provisoriska förskolan som Norah var i en knapp termin, känns Haga som rena förskolehimlen! :O)

en annan sa...

Nej tveksam till verksamheten som helhet, det var så tydligt att det inte fanns en "plan" før de små barnen hos dagmammorna. Hemma hos Brita var ju allt tip-top, men i den gemensamma lokalen (som var sunkig) upplevde jag det som førvaring, inget annat.

Morskan sa...

Ok. Men jättebra då att det känns bra på nya stället!
*kramar*