måndag 27 april 2009

Grillarlördag

Läser lite efter frunch

Vi hörde att det skulle vara vackert väder och passade på att bjuda alla Väsby-kompisar på B.Y.O. grill på lördagen. Tobias började dagen med att sova till 10:00! Så vår dagsplan blev _aningen_ mer komprimerad än vi tänkt oss i och med att vi räknat med att bli väckta av honom vid omkring 7-tiden sådär.

I ett HUJ fick S i sig och Tobias frunch medan jag duschade. Sen fortsatte jag och Tobias äta en stund medan S åkte och hyrde släp. Medan Tobias och jag klädde på oss och borstade tand fyllde S hyrsläpet med allsköns bråte, både restbrädor från altan- och staketbygget och skrot från förrådet. Allt detta fick åka med till Sörab och sorteras enligt konstens alla regler. Notera att på grund av fantastiska (=ironi) medtrafikanter fick vi bära allt från släpvagnen till kontainern för tryckpressimpregnerat trä, dvs S fick bära det mesta jag tog småplocket...

Sen gällde det att handla mat på rekordfart och tur i oturen fick vi inte med oss de trädgårdsmöbler vi tänkt oss, så vi slapp försöka hinna montera dem innan gästerna anlände. Tobias höll sig tillfredsställt ute på gården och lekte och vi vuxna snodde ihop ett par sallader, ugnsstekte potatisar, ställde fram andra tillbehör, dukade, räknade stolar, jagade en jordig Tobias runt huset, preppade grillen, blandade välkomstdrink, räknade stolar igen, blockerade utfarten till den jordiga delen av gården och sedan var det bara att välkomna gästerna. :-D

Åtta vuxna och fem barn blev vi, hjärtligt och precis vad vi hade plats för med vårt existerande möblemang. Barnen hade mycket skoj och vi vuxna åt i omgångar (amning och allmän passning av barn styrde våra förehavanden i stort).
Sista gästerna gick hem strax efter 01 och vi ramlade isäng inte så länge därefter (Tobias hade förstås sovit i många timmar vid det laget).

Massor med utelek nu!

1 kommentar:

Morskan sa...

Mysipys! Önskar vi hade varit bland gästerna! *kramar*