söndag 15 november 2009

Släcka lampe


Jahapp, nu har vi pluggat ur Tobias sänglampa. Han har konsekvent hittat på allsköns bus inne på sitt rum varje gång vi lagt honom denna vecka. Idag var värst av allt, han tömde garderobens nedersta hyllor på ALLT. Tömde garderoben och plockade isär det han hittade i MILJONER DELAR (dvs packade upp alla blöjor ur förpackningar, packade upp lådor med folkdräktsdelar, lådor med minnesprylar, påsar med julklappar och ymse presenter. Allt detta blandade han med innehållet från alla lådor i sängen (gosedjur, böcker, filtar och kuddar) samt allt som inryms i byrån på hans rum.

*pust* *stånk*

Det var bara för modern att sätta sig i röran och försöka hitta vad som hör hemma var.

Nu sitter det en hård gummisnodd mellan de två garderobsknopparna, förhoppningsvis räcker det för att avstyra nya försök att undersöka innehållet...

Det knasiga är att det är lite smått roligt att se vad han hittar på. Han har liksom inte lärt sig smyga ännu utan det är rätt vanligt att han med glad liten stämma deklarerar vad han tänker göra "släcka lampe" säger han just innan han tänder lampan (helt logiskt) och sen vidtar diverse aktiviteter - kan vara bilarna som fångar hans uppmärksamhet, eller speldosan, eller som oftast böckerna. Vår förhoppning med den urpluggade lampan är att han skall bromsas in en aning i alla fall, han tänder nämligen taklampan också, men för att göra det måste han ju ut ur sängen och det kanske är mindre roligt om det fortfarande är helt mörkt i rummet.
Ikväll fungerade det i alla fall.

Inga kommentarer: