lördag 25 december 2010

Andra natten utan smokk

Musik musik musik, ibland är det bra med hörselskydd!
Vi måste bara skaffa varsitt åt de vuxna också...

Det gick ju inte speciellt bra igår. Det var rent ut sagt förskräckligt och det slutade med att vi gav honom den enda smokken vi hade kvar i reserv - "att hålla i handen" sade vi (det var ett tips vi fått), men den åkte in i munnen utan fördröjning.

Först somnade han faktiskt, det var ju inte konstigt. Det var sent och det hade verkligen varit en spännande dag med klappar och tomte och massor med lek. Sen vaknade han efter cirka två timmar och var HELT otröstlig.
Vi uthärdade väl ungefär en timme av den allra allra värsta sortens ångest (GUD så jag är imponerad av alla som tar en sådan här fight med en människa som är beroende av andra saker...!). Han skulle "panga sönder sina julklappar", han ville INTE bli stor, han ville ha korta ben, han skulle sluta vara snäll, han skulle gå bort, han var så förtvivlat förtvivlad. Han skrek och grät och slogs. Dessutom kopplade han verkligen ihop tomten, julklappar, vara snäll och bli stor med det här att han blivit av med det käraste han har. Uschiamig.

Så vi gav upp och gav honom smokken. Sen kom han inte till ro med mindre än att jag sov tillsammans med honom. Jag vaknade blöt i svett vid tvåtiden och gick över till vår säng, därefter sov han lugnt i sin egen säng fram till morgonkvisten.

Trots trots trots... vi tar till de knep vi kan - här åt han i alla fall kvällsmat
(och mamman och pappan kunde vika tvätt samtidigt).


Nu sover han andra natten utan smokk. Ville först inte sova men efter ett andra försök på kvällsmat (ville inte det heller först) och somnade sedan till en "hittapå saga".

Vi hittade igen vår gamla whiteboard, den är populär.

[22:05] Uppdatering:
Nyss vaknade han och var ledsen, men inte helt vaken och jag gjorde valet att han varit duktig och kunde få smokken. Knappt två timmar utan.

Vi kör vidare såhär och så kommer han kanske en natt att sova hela natten utan att sakna den? Vem vet. Kanske finns det smartare sätt?


Vi försökte roa oss i veckan trots rinnig snuva och allmän hängighet.


Det är inte bara Tobias som slamrar och musicerar hemma heller...

Cymbaler, home made style

2 kommentarer:

Birger sa...

Ni kämpar på ni :-)

Anonym sa...

This sounds really tough trying to ween him off his pacifier. Not looking forward to when it's our turn!
Your boys are going to be rockstars! ;)