söndag 12 december 2010

Viktiga ord

David sade "mamma" idag!!!

:-D

Han har konsekvent sagt ett kristallklart "pappa" på uppmaningen att säga mamma, men idag, idag kom det ett högt och tydligt "mamma"! :-D

I övrigt är det mer och mer av Davids babbel som låter som vårt babbel. Han avslutar gärna ett babbelljud så att det låter likadant eller liknande ett ord vi just upprepat. Han bubblar på och för väldiga resonemang med helt egna ljud, men det låter mer och mer som ett språk. :-) Nästan varje dag säger han riktiga ord också, så pass väl uttalat att vi faktiskt förstår vad han menar.

Idag upptäckte vi att han har stenkoll på de flesta kroppsdelarna, det är otroligt häftigt! Med Tobias övade vi en hel massa, vi fick höra av ett par kompisar att deras barn kunde si eller så och så började vi öva. David har helt själv lärt sig var magen, näsan, munnen, huvudet, benen, foten etc är. Han har säkert fått med sig det mesta från förskolan, men oavsett känns det så himla kul när det bara plötsligt "sitter" där, orden, språket. :-)
Länge har vi haft omåttligt roligt åt det faktum att han förstår precis allt man säger. Man kan verkligen be honom göra saker, ge instruktioner i flera led och han fattar precis allt. :-) Ibland testar vi honom, som igår när vi bad honom hämta telefonen - den kan befinna sig lite varstans nämligen. Han tittade fundersamt på sin far (som var den som uttalat frågan) en liten stund, sen gick han resolut ut ur köket in i vardagsrummet och hämtade en av telefonerna där den stod på laddning! :-D Smart.

Det är verkligen superkoolt, en verklig ynnest, att få hänga med på den här resan! :-)

Inga kommentarer: