lördag 27 augusti 2011

Dagens miljöbov - jag

Jag gillar verkligen INTE att återvinna. Jag känner små gnistor av ilska varje gång jag viker ihop en mjölktetra för att klämma ned den bland de andra. Lusten att kasta påsar med hundratalet små ihopknycklade plastförpackningar åt h-vete istället för att snällt bära dem ut i bilen och köra till återvinningen och stå där bland de stinkande återvinningskärlen och trycka ned mina plastrester bland de andra, är stor.

*suck*

Om jag skall känna mig som en 'god människa' så måste detta göras till något mer lustfyllt. För nu känner jag mig ofta på gränsen till opassande irriterad när jag måste hantera återvinningen. Vecka efter vecka efter vecka efter vecka... samma jäkla skit vareviga vecka.
Det värsta är att jag är hushållets återvinningpolis också, varför bryr jag mig??
(återvinningspolis = den som går och plockar upp återvinningsmaterial ur allmänna sophinken...)

Jag tror jag måste få lära mig mer om vad som händer med återvunnet material efter hämtning, anars kommer det inte sluta väl detta... X-)

5 kommentarer:

Birger sa...

Jaså, du ligger mao snuddande nära skogsdeponering... som andra då får ta hand om.
Du kanske måste ta kontakt med ÅV-centralen, den närmsta, och avtala om ett studiebesök...:)

en annan sa...

Ja jag tror jag måste göra det, för att återfå lusten och engagemanget.

Jag menar, jag återvinner SLAVISKT allt vi förbrukar. Men... det känns så frustrerande och meningslöst ändå. :-[

Birger sa...

Min återvinning har hamnat i ryggmärgen på nåt vis, automatik...

Camilla sa...

Ett litet besök hos Sita så kommer du bli en frälst återvinnigstomte. Funkade för mig... fast inte just nu :) Har verkligen ingen plats just nu men det ska det bli ändring på :)

mamma sa...

Jag känner igen mig, vi brukar säga tur att det finns någon som tar hand om det.Klart är att 90 % är kvinnor sedan kommer barnen av någon anledning sist lilla mannen han har förmodligen hörselproppar och skygglappar (förlåt till somliga)