måndag 29 augusti 2011

Omstart


Nu kör vi en omstart med Tobias. Efter en kort pratstund bestämde han själv att han ville använda blöja igen och sen bestämde han själv när det var dags att sluta med den ("när jag fyller fyra"). Älskade hjärtat mitt.

Vi lekte en stund ikväll, Tobias i kalling och David i blöja. Ystert sprang vi omkring och hoppade i soffan och ned på en stor kudd/filt/elefanthög på golvet. :-) När jag gick för att hämta pyjamasar hörde jag att pojkarna gömde sig så när jag kom tillbaka "hittade" jag dem förstås under stor gamman. Jag tänkte inte över det mer, men när jag meckade med TV'n för att få på lite pyjamasunderhållning satt Tobias kvar bakom fotöljen han gömt sig bakom. När jag bad honom komma fram och ta på sig pyjamasen svarade han med liten röst "jag har kissat på mig mamma"... Han stod mitt i en fullständigt galen stor pöl med kiss där bakom fotöljerna. :-/ Jag blev förstås ledsen men eftersom han var så uppenbart ledsen tog jag det lätt, torkade upp och bar honom in i duschen för en snabbsanering. Medan jag bar bort städgrejerna hörde jag David fråga Tobias vad som hänt och då förklarade han att han kissat på golvet och att det var en olyckshändelse. Lillelilleman...
KLART att det hade samlats en del kiss i blåsan medan vi lekte.
KLART att det inte var lätt att gå iväg på toa när mamma höll på att sätta igång Shaun the Sheep.

När jag torkade av honom efter duschen frågade jag om han hade någon ide om hur vi kunde hjälpa honom att klara av att inte kissa på sig. Hans svar var att han ville börja använda blöja igen. Klart han skall få använda blöja, jösseligen. Jag sade att det var bra att han hade en egen idé och lade till att han själv fick bestämma när det var dags att sluta med blöja. Det var då han sade det där om att sluta när han fyller fyra. :-)

Så vi tar en omstart.


2 kommentarer:

Birger sa...

Stackarn...kisspausen skulle ju ha varit före Shaun the sheep, så hemskt för honom, ville inte men det kom ändå...utan handag går det inte att hålla

Camilla sa...

Låter som en klokt beslut! Är man inte riktigt redo så får man backa lite och komma igen när det mognat mer. Men jag förstår dina tankar och känslor. Man vill ju så gärna att det ska funka. Och precis när man tror att nu så funkar det så kan man bli lite vissen när ett bakslag kommer.
Ha tilltro så kommer det att ordna sig tillslut! :)