söndag 17 februari 2008

Strl 68

Under vårt besök i Luleå kunde vi konstatera att Tobias nu officiellt är storlek 68. Så i veckan skall jag städa undan det mesta av hans storlek 62-garderob. Det är bättre att gå upp i storlek nu, än att envisas med att använda de strl 62 kläder som fortfarande fungerar - för även om de fungerar sitter de väl så tight i grenen och gör följdaktligen så att blöjorna sitter lite för nära stjärten (inte optimalt ur läckage-synpunkt eller för skinnet på nämnda kroppsdel).

Vi fick med oss två påsar jättefina kläder i strl 68 från kusinerna och dessutom en stor kasse kläder i strl 74, så nu har vi allt vi behöver! Fantastiskt fint att få "ärva" när kläderna är så fina som dessa. Jag törs inte ens tänka på hur mycket pengar vi sparar!! :-)
Den 26 februari skall vi till BVC för mammagruppsträff nästa gång, då får vi se hur stor han har blivit! :-)

2 kommentarer:

Morskan sa...

Det är ju rätt ur etisk och miljömässig synpunkt att "ärva" kläder mellan barnen. Men jag vet att det är roligt att köpa nytt och klä den lilla älsklingen i det! De ekonomiska aspekterna har dock ofta fått råda, även om en del av de kläderna vi "ärvt" varit _väl_ så gamla.;O) Och som sagt, kläderna är ju ofta i hyfsat skick i de här storlekarna, eftersom barnen inte nöter dem så hårt (tvättmaskinen är värre XO)).

en annan sa...

Jag insåg lite blekt att overallerna vi lånat med oss nu förmodligen inte kommer att komma till användning... Vaddå +8 grader!?! Då räcker fårskinnsåkpåsen väldigt långt! 8-)