tisdag 6 maj 2008

BVC

Ålder: 6 3/4 månad
Vikt: 8 690 g
Längd: 70,0 cm
Hattstorlek: 45,7 cm

Tobias är frisk som en nötkärna, testiklarna ligger där de skall och utvecklingsmässigt var allt precis som det skulle. Han är lång och ligger lite över kurvan där, men vikt och huvud låg fint på den lite övre kurva han hållit sedan början. Hjärta och lungor lät fint. Jag fick skäll för att jag kommenterade hans "spagettiben" (att han inte stöder på benen när man låter honom testa att ta stöd på dem), då föreslog den trevliga barnläkaren (åt Tobias) att han kanske skulle stanna med henne... :-D Han är duktig på att hålla saker, tittar aktivt och lyssnar aktivt på det vi säger, även om vi inte direkt kan se att han förstår specifika ord (förutom "tittut" då). Läkaren tyckte att vi skulle låta honom träffa ett par snuviga barn inomhus under hösten, för att förbereda honom för dagisstarten nästa år, det kanske inte är så dumt.

Hon "testade" honom inte (med klossar och andra trix), vilket jag fått höra att man kan göra. Så nu känns det förstås som om vi missat något. Men men. Det kommer ju en tiomånaderskontroll snart nog... 8-)

Jag måste nog plocka fram hans strl 74 garderob nu, det var ju inte bara inbillning att alla strl 68 kläder börjat bli korta i ärmarna och tighta kring kroppen. :-)

Inga kommentarer: