söndag 25 maj 2008

Fotoalbumet är nära...


Idag är alla bilderna genomgångna och uppladdningsministeriet (= S) håller på att bygga om albumet och göra allt klart för nypublicering.

Ikväll somnade Tobias vid bröstet, som han brukar. Men han är snorig, så med jämna mellanrum (under amningen) gick det så dåligt att andas att han brast ut i frustrerad gråt. Till sist kunde han lugna sig så pass att han somnade i alla fall, tack och lov.

Igår (precis som i förrgår) var han pigg och busig när vi lade honom, så det slutade med nio minuter "5 minuters metoden" (fast vi S gick nog in lite oftare, mer anpassat till hur Tobias lät) - sen sov han till nio i morse. Vilken kille! :-) I förrgår tog det bortåt tjugo minuter med "5-minutare", inte alls roligt. Men S är duktig och håller lugnet, klarar av att inte prata med Tobias och inte lyfta upp honom ur sängen.

Senaste dagarna har Tobias inte sovit vidare efter morgonamningen, som han brukade förut, utan han har vaknat ordentligt och legat och busat till antingen S eller jag stigit upp och sysselsatt oss och honom med något roligare än att ligga i sängen. Sen har han sovit middag, somnat ganska svimningsmässigt rätt där han sitter så vi har bara kunnat lägga honom i sin säng för middagsluren. Det blir spännande att se om det utvecklar sig till en ny "rytm" detta, att han är vaken tidigare på dagen och sover middag istället. Det vore ganska skönt om han kunde hitta en tid för "middagsvila", istället för att envist vara vaken så gott som hela dagen som han varit fram till nu (minus en eller annan kvart fördelade över dagens timmar).

Inga kommentarer: