tisdag 6 maj 2008

En rik dag


Det blev en lång och händelserik dag.
Tobias fick träffa läkaren och allt var fint med honom. Anita vår BVC-sköterska mätte och vägde honom. Vi gick till öppna förskolan tillsammans med Lilly och hennes mamma. Det var första besöket för både oss och dem så vi fick en genomgång av vad som händer och vad de gör där på "öppnis". Vi fick sätta nålar på vår födelseort och vår gata här hemma, så det blev en liten nål både strax norr om Luleå och en annan strax söder om Gjövik. Öppna förskolan var stort, mycket större än jag trodde. Där finns målarrum, flera lekrum, kuddrum, matrum, blöjbytesrum, lugnt rum (att sitta och amma i eller bara låta barnen sitta/ligga i en stor "pöl" med mjuka tjocka sarger), sångrum, en lång korridor att springa/cykla/övningsgå i. Lägg till det en mängd leksaker och de tre sympatiska damer som jobbade där. Fantastiskt trevligt! :-)

Tobias åt som en häst när vi kom till "öppnis" och han "lekte" och kollade in de andra bebisarna. Vi har sjungit och testat nya leksaker, bäst var nog den stora meterlånga spegeln i golvhöjd. Han satt och pratade med sig själv och klappade förtjust på den en god stund. :-)

Vi väckte honom vid 10:30, sen somnade han inte förrän jag stoppade honom i vagnen vid 15:30. Sen var han vaken och busig ett tag men somnade direkt när han hade glupat i sig nästa mål mat, han vaknade till igen vid 17-tiden men somnade om igen vid 17:30 efter ytterligare ett mål mat. Sen har han sovit. Och sovit och sovit... milde tid, det måste ha blivit mycket intryck idag. Jag har inte haft hjärta att väcka honom för kvällsgröten heller, men han borde vakna snart jag får se om han vill ha lite gröt då eller om det är pyjamas och natt-amning som gäller då.

Inga kommentarer: