fredag 26 augusti 2011

Trist

Jag vill börja om med blöja, S vill prova ett system med stjärnor.

Tobias kissade på golvet bakom soffan ikväll. Jag frågade varför han gjorde det och svaret var "för att jag är konstig".

:´(

Fy så trist. Det har ju funkat hyffsat OK hemma, på dagis sen vi började om efter semestern har det varit som mest fem, som regel tre och i ett undantagsfall en påse med kissade ombyten.
Men vad är det här??
Kissa på golvet??? :-( Och "vara konstig"?? Var kommer det ifrån?! *ledsen*

Jag tror kissandet blivit "för stort" för Tobias, att nu är det för mycket fokus på att kissa och då slår det fel.

:-(

5 kommentarer:

Birger sa...

Det ser ju tråkigt ut, går det att på nåt vis bagatellisera saken...

Birger sa...

Eller ställ en Portta-Potti bakom soffan...:)

Morskan sa...

Å gud, jag förstår era funderingar.

Jag har också funderat en del, på Norah som kissat litet i sina trosor så gott som varenda dag i typ 1,5 år. Hon har blivit torr över loven, men då förskola/skola börjat om, har fuktandet också börjat om.

Norah har varit helt torr i sommar, så jag bävade ju en del för att skolan nu skulle börja. Hittills har lillgumman varit torr. :) :)

På BVC har man pratat om det som en mognadsfråga. Det är det ju såklart för Tobias också. Förskollärarna har förstås inte tid att passa/påminna honom så som ni gör hemma.

Jättejobbigt.

Fråga honom, utan att låta anklagande/hotande, hur han vill göra och ge honom ett par alternativ. Fråga om han vill testa blöja igen, eller om han vill ha stjärnor. Lillkillen fyller snart fyra och kan säkert vara med på noterna.

Om han får slappna av i blöjan, kanske han blir medveten om den och kissandet och självmant reder ut situationen. Använd byxblöja, så att han själv kan gå på toa. En så stor killa skall inte behöva ligga på rygg och bli bytt blöja på. :)

*pussar-och-kramar*

Roffes blogg sa...

Åh plutten! Så jobbigt för er alla, och ärligt talat så tror jag mer på din idé att börja med blöjor igen istället för stjärnor. Jag tror alla såna här "grejer" går över lättare om man inte gör så stor affär av det.
Men det är bara mina tankar.... pedagogen ;-) Mib :-)

en annan sa...

*kramar* Tack för ert stöd, både morfarn, systern och superpedagogen Mib! :-)